Ολυμπιακός: Το παράδοξο με το δίδυμο Σισέ - Μεριά

Οι δύο στόπερ συνθέτουν το πιο σοβαρό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού και συνεργάζονται πολύ καλά, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αγωνιστεί μαζί σε πολλά ματς.

Ολυμπιακός: Το παράδοξο με το δίδυμο Σισέ - Μεριά

Επικρατεί η άποψη εντός των τειχών του Ρέντη ότι αν ο Γιασίν Μεριά με τον Παπέ Σισέ έχουν το μυαλό τους στο κεφάλι τους και όχι έξω από αυτό, τότε είναι το πιο αξιόπιστο και πιο σοβαρό αμυντικό δίδυμο που διαθέτει ο Ολυμπιακός.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό το είδαμε και στο ΟΑΚΑ ότι τα πράγματα είναι κάπως έτσι. Από τη μία ο Μεριά έχει την τεχνική και την ταχύτητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα με υψηλό συντελεστή δυσκολίας, ενώ και ο Σισέ έδειξε ότι από την στιγμή που δεν έχασε το μυαλό του, έβγαζε ασφάλεια στους συμπαίκτες του.

Το ότι ο Σισέ με τον Μεριά συνεργάστηκαν μια χαρά, ενδεχομένως να έχει να κάνει με το γεγονός ότι μιλούν την ίδια γλώσσα (τα γαλλικά). Στο ποδόσφαιρο όλα παίζουν το ρόλο τους.

Πάντως, αν ρίξετε μια ματιά πόσες φορές έχουν παίξει μαζί ο Σενεγαλέζος και ο Τυνήσιος θα πέσετε από τα σύννεφα. Άλλο ένα 90λεπτο έχουν μαζί και αυτό στο Κίεβο. Έχουν επίσης παίξει για ένα 45λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο του 4-1 επί της ΑΕΚ, στο καλό διάστημα του Ολυμπιακού και 12' στο διπλό στην Τρίπολη.