Και τώρα… πρωτάθλημα το 2020

Έναν βαρβάτο φορ, έναν στόπερ – βράχο και ο Ολυμπιακός του χρόνου θα έχει τον πρώτο λόγο για να επιστρέψει στον θρόνο του μετά από δύο στείρες σεζόν.

Και τώρα… πρωτάθλημα το 2020

Ποιος να το φανταζόταν. Ο Ολυμπιακός να έμενε χωρίς πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και να επικρατούσε μία ηρεμία άνευ προηγουμένου! Αυτό βέβαια είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την φετινή ομάδα. Ότι ακόμα και σε μία χρονιά που ο Ολυμπιακός δεν πήρε τίποτα, ανάγκασε τον κόσμο να την χειροκροτήσει και να την παραδεχτεί…

Για να είμαστε ειλικρινείς, τα δύο χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά για μία ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού που έχει… καλομάθει τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι του χρόνου επιβάλλεται η ομάδα του μεγάλου λιμανιού να επιστρέψει στον θρόνο της. Είτε έχοντας απέναντί της τη διαιτησία, είχε έναν ισχυρότερο ΠΑΟΚ, είτε όποια Κυβέρνηση εκλεγεί, είτε τον… Θεό τον ίδιο!

Ο Ολυμπιακός πάση θυσία θα πρέπει από τώρα να ξεκινήσει τον προγραμματισμό για να επανέλθει εκεί που τον είχε συνηθίσει ο κόσμος του και αποτελούσε την ίδια στιγμή τον χειρότερο εφιάλτη των αντιπάλων του. Τρίτη χρονιά χωρίς πρωτάθλημα… παραπάει για έναν Ολυμπιακό που είναι υγιέστατος, έχει ένα πολύ καλό υλικό, έχει μία στιβαρή διοίκηση και έναν κόσμο που τον ακολουθεί.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι πέρασε αναίμακτα το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, γιατί πλέον οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα πάρουν βιαστικές αποφάσεις, αλλά θα κάνουν μελετημένες κινήσεις. Άλλωστε, η ιστορία μάς έχει διδάξει ότι μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα, έχουν παρθεί αποφάσεις εν θερμώ που άλλες φορές βγήκαν σε καλό και άλλες σε…δύσβατα μονοπάτια.

Ο φετινός Ολυμπιακός δεν θέλει πολλές προσθαφαιρέσεις. Με έναν βαρβάτο φορ και έναν βαρβάτο στόπερ, οι «ερυθρόλευκοι» θα ανέβουν επίπεδο και θα βάλουν πολύ πιο δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Σίγουρα, αρκετοί θα λέτε ότι χρειάζεται και χαφ, και εξτρέμ. Θα συμφωνήσουμε!

Όμως, ας ασχοληθούμε πρωτίστως με τις προτεραιότητες. Στις 23 – 24 Ιουλίου ο Ολυμπιακός ξεκινάει το ταξίδι του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και εώς τότε θα πρέπει να έχουν ενσωματωθεί αρκετό διάστημα νωρίτερα στην καλοκαιρινή προετοιμασία τόσο ο στόπερ – ηγέτης, όσο και ο φορ – κανόνι!

Ο εξτρέμ και ο χαφ μπορούν να περιμένουν. Άλλωστε, εξτρέμ έχει ο Ολυμπιακός (Ποντένσε, Μασούρα, Ζιλ Ντίας εφόσον μείνει και υπάρχει και η αναμονή της επιστροφής του Λάζαρου). Χαφ επίσης έχει (Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Φορτούνη). Ίσως να χρειαστεί να αποκτηθεί ο αντι-Νάτχο. Θα πάει για εξτρέμ ή για χαφ αν φύγει κάποιος από τους παραπάνω πριν από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Εκεί αλλάζει το πράγμα και ο Ολυμπιακός θα είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε μεταγραφική κίνηση. Ότι θέλει προσθήκες και στα «φτερά» της επίθεσης, αλλά και στον άξονα της μεσαίας γραμμής, είναι κάτι που δεν χωράει αμφιβολία. Αλλά δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες.

Προέχουν ο στόπερ και ο φορ που θα ανεβάσουν επίπεδο τον Ολυμπιακό, που θα προκαλούν τρόμο στους αντιπάλους. Ο Χασάν στον β’ γύρο δεν ήταν ο ποδοσφαιριστής που κάθε λίγο και λιγάκι τραυματιζόταν στο πρώτο μισό της σεζόν. Από την άλλη είναι και πολλά τα 4 εκ. ευρώ της ρήτρας. Ο δε Γκερέρο το ότι έβαλε γκολ με τον Παναθηναϊκό ή στο Σαν Σίρο δεν σημαίνει ότι είναι ο επιθετικός στον οποίο θα πρέπει να στηρίξει ο Ολυμπιακός την γραμμή κρούσης του. Και τέλος υπάρχει και ο Σολδάνο που δεν τον έχουμε πολυδεί και είναι στο χέρι του να δικαιολογήσει τον ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά του.

Οι δε στόπερ είναι κατά κάποιο τρόπο μία πονεμένη ιστορία. Ο Σισέ είναι με τις ώρες του και είναι ορατό το ενδεχόμενο να πωληθεί, ο Μιράντα δανεικός από την Γουλβς και όχι παίκτης πρώτης γραμμής, ο Βούκοβιτς μία του ύψους και μια του βάθους και ο Μεριά στην καλή του μέρα απροσπέλαστος, αλλά και με λίγη δόση… τρέλας. Αυτή τη στιγμή όμως ο Τυνήσιος μοιάζει ο πιο… νορμάλ ως «πακέτο» από τους υπάρχοντες κεντρικούς αμυντικούς.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό του, γιατί αναγνωρίζουν όλοι στον οργανισμό ότι τρίτη χρονιά χωρίς πρωτάθλημα δεν θα είναι μία απλή υπόθεση. Οπωσδήποτε πρέπει να κατακτήσει του χρόνου τον τίτλο. Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις, να μπουν κάποιες «πινελιές» στο υπάρχον ρόστερ το οποίο ακόμη και φέτος ήταν ικανό για να προκαλέσει ζημιές στον ΠΑΟΚ.

Ας όψεται όμως η κακή προσέγγιση στο ματς του «Γεντί Κουλέ», η αστοχία με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Αυτά τα τρία παιχνίδια έβγαλαν τον πρωταθλητή!