Με το στιλ του Παντελίδη…

Δευτερόλεπτα μετά το τέλος του αγώνα ο Σάββας Παντελίδης είχε ήδη ξεχάσει το 5-0 του Άρη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά έλαμπε από ικανοποίηση, διότι διαπιστώνει ότι η ομάδα του και στα καλά και στα άσχημα παιχνίδια παρουσιάζει σοβαρότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Με το στιλ του Παντελίδη…

Παιχνίδια σαν αυτό του Άρη με τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι τα πιο επικίνδυνα για στραβοπάτημα, αν ο δυνατός υποτιμήσει τον αδύνατο, αν ο δυνατός δεν έχει τη νοοτροπία να αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο ότι είναι δυνατός.

Δικαιότατα ο Παντελίδης ήταν… ανήσυχος πριν τον αγώνα, διότι η ομάδα του μια βδομάδα πριν χρειάστηκε μόλις μερικές στιγμές ποδοσφαιρικής αφέλειας για να ηττηθεί (4-1) με ένα σκορ που δεν άξιζε βάσει απόδοσης και εικόνας στο “Γ. Καραϊσκάκης” από τον Ολυμπιακό.

Προφανώς και εκείνο το αποτέλεσμα ήταν το “καμπανάκι” για τους παίκτες σε όλη τη διάρκεια της βδομάδας. Ο Άρης όχι απλά ήταν σοβαρός, σεβάστηκε τον αντίπαλό του ως το τέλος και δεν σταμάτησε να παίζει ποδόσφαιρο.

Το τελικό 5-0 μικρή σημασία έχει μπροστά στον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες του Παντελίδη προσέγγισαν τον αγώνα, είτε αυτοί που ξεκίνησαν το παιχνίδι, είτε αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο.

Ναι, η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής, ορθώς ο Λευτέρης Βελέντζας μίλησε για την διαφορά που κάνει έναν αγώνα το κίνητρο μιας ομάδας, ωστόσο ο Άρης άφησε στην άκρη την ποδοσφαιρική αφέλειά του, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στην πιο ευρεία νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Κυρίως, δείχνει η ομάδα του Παντελίδη πως έχει φορμαριστεί την κατάλληλη περίοδο, τώρα θα που θα μπει το πρωτάθλημα στην τελική ευθεία. Πέντε αγωνιστικές απομένουν μετά τη διακοπή για τα προκριματικά του Euro και ο Άρης βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην 4η θέση από ότι ο μοναδικός (πλέον) διώκτης του για την 5η θέση Παναιτωλικός.

Οι κίτρινοι θα διεκδικήσουν ως το τέλος την 4η θέση από τον Ατρόμητο, για να κερδίσουν χρόνο για την προετοιμασία τους το καλοκαίρι, αφού πλέον μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο πως επιστρέφουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα το κάνουν, όμως, με τον τρόπο του Παντελίδη, διότι αυτός είναι που φέρνει αποτέλεσμα. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στο μυαλό όλων θα είναι από εδώ και πέρα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ που ακολουθεί και τίποτα άλλο…