Ναι, για όλα (μάς) φταίει ο Γερμανός!

Είναι απίστευτο, αλλά σε λίγο θα κατηγορηθεί κιόλας ο διαιτητής του ντέρμπι ότι εκείνος φταίει για την αναστάτωση στο ΟΑΚΑ και τις εικόνες αθλιότητας που προκλήθηκαν.

Ναι, για όλα (μάς) φταίει ο Γερμανός!

Οι διαρροές που κυκλοφορούν για το τι έλεγε ή τι ήθελε να κάνει ο Μάρκο Φριτζ έχουν ένα νόημα, αλλά μέχρι ενός σημείου. Διότι εδώ πάμε να αποτρελαθούμε. Πάει να βγει και... ένοχος ο Γερμανός ρέφερι του ντέρμπι, επειδή λέει δεν εφάρμοσε τους κανονισμούς!!! Και επειδή έβαλε την καριέρα του πάνω απ' όλα, διότι φοβήθηκε μην ξαναμπούν οπαδοί στο γήπεδο αν εκείνος είχε αποφασίσει να συνεχιστεί το ματς και γινόταν έτσι ρεζίλι στην πατρίδα του.

Να μην απομακρυνθούμε από την πραγματικότητα. Έλεος. Και από την κοινή λογική. Ο άνθρωπος πληρώθηκε για να έρθει να σφυρίξει ένα δύσκολο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, έχοντας φυσικά γνώση για αυτά που πιθανώς θα αντιμετώπιζε. Αλλά εδώ συνέβησαν γεγονότα που δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Αφήστε τα καπνογόνα στην αρχή και μετά τις φωτιές με τα καμμένα πανό. Εδώ ο διαιτητής βρέθηκε αντιμέτωπος με οπαδούς που έκαναν βόλτα δίπλα στους πάγκους και άκουγε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να κάνουν λόγο και για μαχαίρια. Είδε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να παρακαλούν τους οπαδούς τους να απομακρυνθούν.

Άκουγε πυροβολισμούς έξω από το γήπεδο και ρίψεις χημικών, τα οποία έφτασαν εκτός από τα αφτιά του και στη μύτη του όταν έστειλε οριστικά τις ομάδες στα αποδυτήρια. Είδε τον κόσμο να φεύγει τρέχοντας για να γλιτώσει από τα χειρότερα, δίχως καν ο ίδιος να έχει ζητήσει την εκκένωση του γηπέδου.

Αλλά όχι, δεν φταίνε όλοι αυτοί που έριξαν ακόμη πιο βαθιά στον βούρκο το ελληνικό ποδόσφαιρο, δραστήριοι οπαδοί και αδρανείς φορείς. Όχι, ο διαιτητής φταίει που δεν περίμενε μία ώρα, αλλά βγήκε λίγο νωρίτερα για να διακόψει το ματς. Αυτός φταίει που ενώ αντιμετωπίζει... κάθε αγωνιστική στην καριέρα του τέτοιες εικόνες στη Bundesliga, δεν φέρθηκε όπως έπρεπε στην άψογη διοργάνωση του ελληνικού ντέρμπι.

Ας τον καταγγείλουμε και στην ΟΥΕΦΑ, την γερμανική Ομοσπονδία ή όπου αλλού χρειάζεται ώστε να τιμωρηθεί όπως του αξίζει για το έγκλημα που έκανε σε βάρος του αξιοθαύμαστου ελληνικού ποδοσφαίρου και της δουλειάς που έχει γίνει από την εξυγίανση που το διοικεί...