Ο Μπουχαλάκης, ο Φορτούνης και ο Σα του ΟΑΚΑ

Οι τρεις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ξεχωρίζουν από το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Μαρούσι.

Ο Μπουχαλάκης, ο Φορτούνης και ο Σα του ΟΑΚΑ

Όταν σε μία σεζόν τα πάντα τελειώνουν στις 28 Φεβρουαρίου και ο Ολυμπιακός έχει χάσει όλους τους στόχους του, τότε δεν είναι και το πιο απλό πράγμα να βρει κίνητρο η ομάδα να βγάλει τα ματς που απομένουν. Παρόλα αυτά μετά από εκείνο το ματς με τη Λαμία οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δείξει σχετικά καλή αντίδραση. Έχουν ανταπεξέλθει στις αγγαρείες αν κι ακόμα δεν έχουν τελειώσει τα παιχνίδια.

Από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο θα σταθούμε σε τρεις ποδοσφαιριστές και θα το κάνουμε, διότι αυτοί μας αναγκάζουν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Θα ξεκινήσουμε με τον Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος πορτιέρε στην αναμέτρηση με τους «πράσινους» έχει μία εντυπωσιακή απόκρουση στη φάση του 24’ όταν ο Κουρμπέλης έκανε την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε.

Στο διάστημα, όμως, που ο Παναθηναϊκός πατούσε καλά στο γήπεδο και έβγαζε επιθέσεις έχει και ένα «χοντρό» λάθος στο ενεργητικό του. Είναι μία φάση που γίνεται γέμισμα στην περιοχή του Ολυμπιακού και ο Σα κάνει κακή έξοδο «δίνοντας» την ευκαιρία, αλλά προλαβαίνουν και διώχνουν οι αμυντικοί. Το τελευταίο διάστημα ο 26χρονος γκολκίπερ είναι επιρρεπής στο λάθος και σε σχεδόν κάθε ματς κάνει ένα σοβαρό που δίνει ευκαιρία στον αντίπαλο. Μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική σιγουριά ή στο γεγονός πως πλέον έχει αντιληφθεί ότι παίζει χωρίς αντίπαλο στη θέση.

Ο δεύτερος είναι ο Κώστας Φορτούνης από τον οποίο όλοι περίμεναν να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Ο Θεσσαλός χαφ χάνει τη μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε του πρώτου μέρους που πέρασε και τον Διούδη. Ίδια ευκαιρία είχε χάσει και στο εντός έδρας ματς με τη Ντιναμό Κιέβου. Είναι ωστόσο μέσα σε ακόμα δύο καλές στιγμές που επίσης δεν τελείωσε καλά. Ο Φορτούνης δεν βρέθηκε στην καλύτερη του βραδιά, όμως, ακόμα κι έτσι είναι πρωταγωνιστής σε μεγάλες φάσεις του Ολυμπιακού. Και είναι αλήθεια πως σε αυτόν πόνταραν πολλά οι «ερυθρόλευκοι» για το ντέρμπι.

Και φτάνουμε στον Ανδρέα Μπουχαλάκη, τον πιο αδικημένο ποδοσφαιριστή της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνς τον εμπιστεύεται από την αρχή της περιόδου, αλλά εκείνος τα… ακούει σε μόνιμη βάση από τον κόσμο. Ο «Μπούχα» στο διάστημα που ο Παναθηναϊκός έχει μπει καλά είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Είναι αυτός που κάνει κούρσα έχοντας πάρει την μπάλα πίσω από τη σέντρα και σου δίνει την εντύπωση πως θα μπει μαζί της στα δίχτυα. Είναι αυτός που κόβει στη μεσαία γραμμή και μοιράζει και το παιχνίδι, ενώ δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά.

Ο Μπουχαλάκης φαίνεται να περνάει τις εξετάσεις ενόψει της νέας σεζόν. Είναι ένας τίμιος χαφ που δίνει τον καλύτερο του εαυτό στο γήπεδο και τηρεί κατά γράμμα το πλάνο του προπονητή. Ο Σα είναι επιρρεπής στα λάθη το τελευταίο διάστημα και με σοβαρή αδυναμία στα πόδια. Για τον Φορτούνη δεν χρειάζεται κανείς να κάνει ταμείο. Έχει κάνει τρομερή σεζόν, αλλά στο ΟΑΚΑ δεν ήταν στην καλύτερη του βραδιά.