Φριτζ: Aν το ματς γινόταν στη Γερμανία, θα το διέκοπτα στο 5ο λεπτό

Έκπληκτος με όσα έγιναν στο ντέρμπι, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, ήταν ο Γερμανός διαιτητής, Μάρκο Φριτζ, ο οποίος εξάντλησε τα όρια -όπως εκμυστηρεύτηκε στους βοηθούς του- μέχρι να αποφασίσει την οριστική διακοπή. 

Φριτζ: Aν το ματς γινόταν στη Γερμανία, θα το διέκοπτα στο 5ο λεπτό

Ο Γερμανός διαιτητής που σφύριξε το ντέρμπι μεταξύ των δύο «αιωνίων», Μάρκο Φριτζ, έμεινε άναυδος από αυτά που συνάντησε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο αγώνας δεν είχε προλάβει καλά καλά να αρχίσει και ήδη είχαμε επίθεση στον πάγκο του Ολυμπιακού. Εκεί το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά και σύμφωνα με δημοσιεύματα είπε στους βοηθούς του «εάν σφύριζα αυτό το ματς στη Γερμανία, θα το τελειώναμε αμέσως».

Τελικά ο Γερμανός ρέφερι προτίμησε να συνεχίσει το το παιχνίδι, παρότι η κατάσταση μύριζε μπαρούτι από εκείνη την ώρα. Μετά από την δεύτερη εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, το φινάλε ήταν προκαθορισμένο.

Παρά το γεγονός πως είχε όλη την διάθεση να τελειώσει το παιχνίδι δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ρισκάρει με την καριέρα του και αυτό φάνηκε να είπε και στους βοηθούς του. «Αγαπώ την Ελλάδα, αλλά έχω διαγράψει μια πορεία στο χώρο. Είμαι επαγγελματίας και δεν θα παίξω με την καριέρα μου»

Με τα επεισόδια να λαμβάνουν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική εξαιτίας των δακρυγόνων, ο Φριτζ αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα, δίχως να περιμένει να αδειάσει το γήπεδο.

Τον λόγο φαίνεται να είπε και πάλι στους βοηθούς του θέτοντας ένα σοβαρό ερώτημα: «Κι αν μπουν και τρίτη φορά, τι θα κάνουμε; Το βλέπει όλος ο κόσμος, τι θα πουν στη Γερμανία για μένα;»