Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού: Μένει ο Μαρτίνς, ξεκινούν οι επιδιορθώσεις

Είναι ανάξια σχολιασμού η καφρίλα του ΟΑΚΑ που οδήγησε στην οριστική διακοπή του ντέρμπι. Το σημαντικότερο στο αγωνιστικό κομμάτι έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πάει ήρεμος να φτιάξει την ομάδα της σεζόν 2019-20 με προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς.

 

Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού: Μένει ο Μαρτίνς, ξεκινούν οι επιδιορθώσεις

Πέρασε αναίμακτα από τη "ζούγκλα" του ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός. Και μεταφορικά (αφού κέρδισε), αλλά και... κυριολεκτικά (αφού ευτυχώς δεν βρήκε στόχο το μαχαίρι των χούλιγκανς στο “ντου” προς τον κόκκινο πάγκο)! Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κέρδος για τους “ερυθρόλευκους”. Ότι πλέον θα προετοιμάσει την “επόμενη μέρα” με την απαιτούμενη ηρεμία και το καθαρό μυαλό που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν ένα απλό ντέρμπι. Ήταν ίσως το μοναδικό παιχνίδι που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά ο Ολυμπιακός όφειλε να το πάρει για μία σειρά από λόγους που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό για τη σεζόν 2019-20.

Κακά τα ψέματα, αν ερχόταν κάποιο στραβοπάτημα στο ΟΑΚΑ, πιστεύετε ότι δεν θα υπήρχαν γκρίνιες ακόμα και για τον προπονητή ή και για ορισμένους ποδοσφαιριστές; Πιστεύετε ότι δεν θα έβγαιναν διάφοροι να λένε ότι “έχασε πόντους ο Μαρτίνς”;

Ευτυχώς για τους “ερυθρόλευκους”, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την Καλογρέζα και στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, ο Πορτογάλος τεχνικός θα βάλει κάτω τα πράγματα με τους ανθρώπους της διοίκησης για να γίνουν οι πρώτες σοβαρές συζητήσεις ενόψει της νέας σεζόν. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Μαρτίνς θα είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς παρά την απώλεια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου έχει τα απαιτούμενα “credits” που του δίνουν το “εισιτήριο” για ακόμη μία σεζόν στο “τιμόνι” των Πειραιωτών. Όπως για παράδειγμα ότι πήρε μία ομάδα από το μηδέν και την έφτασε σε ένα σημείο να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο που σε ορισμένα ματς έχανε γκολ με το... τσουβάλι.

Απομένουν λοιπόν πέντε αγωνιστικές εώς το τέλος της τρέχουσας σεζόν, αλλά στην πραγματικότητα το μυαλό όλων στο λιμάνι είναι στην “επόμενη μέρα” και στην ομάδα που θα χτιστεί πάνω στις βάσεις που ήδη τοποθετήθηκαν από το περσινό καλοκαίρι, για να επανέλθει του χρόνου στην κορυφή.

Κάποιες επιδιορθώσεις χρειάζεται, σύμφωνα με τον Μαρτίνς. Επιδιορθώσεις όμως σε όλες τις γραμμές, από την άμυνα εώς την κορυφή της επίθεσης. Αν δεν κέρδιζε τον Παναθηναϊκό, μπορεί να γράφαμε άλλα πράγματα τώρα. Ευτυχώς όμως που κύλησαν όλα ρολόι για τον Ολυμπιακό, έστω και με αυτόν τον καταστροφικό τρόπο για το ελληνικό ποδόσφαιρο που ξεφτιλίστηκε ξανά στην Ευρώπη.

Για αυτό φυσικά δεν φέρει ευθύνη κανένας Ολυμπιακός. Και χάρη έκανε στον Παναθηναϊκό που δεν έφυγε από το γήπεδο στο “ντου” που έγινε από τους οπαδούς στον κόκκινο πάγκο. Αλλά εκεί θα έπρεπε ο Γερμανός διαιτητής να στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια. Για ποιο λόγο δεν το έκανε; Ας απαντήσει ο ίδιος...

Το βασικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι νωρίς-νωρίς ξεκινάει ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς και κυρίως με το καθαρό μυαλό που απαιτείται όταν θες να κάνεις κάποιες διορθωτικές κινήσεις και όχι σαρωτικές αλλαγές.