Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-1: Παλικάρι στη «ζούγκλα» του ΟΑΚΑ

Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με τον Γκερέρο στο 53' σε ένα ματς, όμως, που οδηγήθηκε σε διακοπή από τον Γερμανό διαιτητή Φριτζ λόγω δακρυγόνων και παρουσίας οπαδών στο κουλουάρ. Είχε προηγηθεί στο πρώτο πεντάλεπτο το «ντου» των οπαδών στον κόκκινο πάγκο.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-1: Παλικάρι στη «ζούγκλα» του ΟΑΚΑ

ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΡΙΣΚΑ

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρόλο που είδε τον Χασάν να προπονείται κανονικά, αποφάσισε να μην τον ξεκινήσει, προτιμώντας τον Γκερέρο για τη γραμμή κρούσης. Από εκεί και πέρα, ο Σισέ κέρδισε στο... νήμα τον Μιράντα και πέρασε στο πλευρό του Μεριά. Όσο για τις υπόλοιπες θέσεις; Ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενες οι επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού, καθώς αποφάσισε να πάει με τα 9/11 που είχε χρησιμοποιήσει κόντρα στον Άρη. Με τους Σα, Ομάρ, Μεριά, Σισέ, Κούτρη, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Ποντένσε, Μασούρα και Γκερέρο ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι.

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΖΟΥΓΚΛΑΣ»

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το ντέρμπι θα ξεκινούσε με ηρεμία και δίχως προβλήματα, ξαφνικά στο 4ο λεπτό εμφανίστηκαν διάφοροι “φουσκωτοί” τύποι (οπαδοί του Παναθηναϊκού φυσικά), άλλοι χωρίς μάσκα και άλλοι με μάσκα, και έκαναν “ντου” στον κόκκινο πάγκο, εκεί όπου καθόταν ο Φρανσουά Μοντέστο και άλλα μέλη της ερυθρόλευκης αποστολής. Έγιναν καταγγελίες μέχρι και για παρουσία... μαχαιριών!!!

Ο ορισμός της “ζούγκλας” με λίγα λόγια! Ο Γερμανός διαιτητής σαστισμένος δεν ήξερε τι να κάνει. Απορούσε με όλα αυτά που συνέβαιναν. Τελικά, μπήκε μία διμοιρία ΜΑΤ πίσω από τον ερυθρόλευκο πάγκο και μετά από 10 λεπτά συνεχίστηκε το παιχνίδι.

ΣΥΝΗΛΘΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 30',
ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ Ο ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ

Του πήρε χρόνο του Ολυμπιακού για να συνέλθει από το σοκ του “ντου” των οπαδών του Παναθηναϊκού. Ναι μεν έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Μασούρα στο 22', αλλά στην πραγματικότητα το “τριφύλλι” είναι αυτό που προσπαθούσε με πιο ορθολογικό τρόπο να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού. Είχε μάλιστα μία πολύ καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Κουρμπέλη στο 24' (έδιωξε εντυπωσιακά ο Σα σε κόρνερ) και άλλη μία με κεφαλιά του Μακέντα (28').

Οι “ερυθρόλευκοι” ουσιαστικά πήραν μπρος από το 30' και μετά με μπροστάρη τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος ώρες-ώρες έδειχνε να παλεύει μόνος του με τους χαφ του “τριφυλλιού”. Από τα δικά του πόδια άλλωστε δημιουργήθηκε και η πολύ καλή ευκαιρία του 30ού λεπτού.

Βέβαια, δεν γινόταν να τους πάρει παραμάζωμα μόνος του, καθώς ο Κουρμπέλης άρχισε και εκείνος να παίρνει πάνω του τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Δώνης ήταν μία μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα των “πρασίνων” με τα επιπόλαια λάθη του.

Ο δε Φορτούνης έκανε εύκολα λάθη, εύκολα για την κλάση του δηλαδή και σε δύο περιπτώσεις που του παρουσιάστηκε η ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, τις πέταξε στα σκουπίδια, μία στο... αεροπλανικό του 35' και μία στο ανεπανάληπτο τετ α τετ του 45+13' που σε κενή εστία πλάσαρε άουτ.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ... ΔΙΑΚΟΠΗ

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε ως... Ολυμπιακός. Πρώτη χαμένη ευκαιρία με τον Ποντένσε στο 51' και δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ του Γκερέρο στο 53' για να βάλει τους “ερυθρόλευκους” σε θέση οδηγού, σε μία χρονική στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν ήξερε πού ήταν και πού πατούσε!

Ο Γιώργος Δώνης έσπευσε να κάνει δύο γρήγορες αλλαγές με τους Χατζηγιοβάνη αντί του Δώνη (59') και Άλτμαν αντί Οικονόμου (62') για να δώσει μία άλλη αύρα στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι. Το γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, αλλά μάταια... Στο 70' τα δακρυγόνα που έπεσαν και η είσοδος των οπαδών στο κουλουάρ του Σταδίου, ανάγκασε τον Γερμανό Φριτζ να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια και να διακόψει το ματς.

Μικρογραφία

Γήπεδο: OAKA

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1 (ΔΙΑΚΟΠΗ)

Διαιτητής: Φριτζ (Γερμανία)

Σκόρερ: 53' Γκερέρο

Κίτρινες: 47' Ελαμπντελαουί.

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Οικονόμου (62' Άλτμαν), Δώνης (59' Χατζηγιοβάνης), Κουρμπέλης, Κάτσε, Μπουζούκης, Μακέντα.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μεριά, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Γκερέρο.