Το οφείλει στον εαυτό του ο Ολυμπιακός

Για τους «ερυθρόλευκους» το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι. Η νίκη θα έχει πολλαπλά και παράπλευρα οφέλη για την επόμενη μέρα των Πειραιωτών.

Το οφείλει στον εαυτό του ο Ολυμπιακός

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ένα ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού δεν έχει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα ενός «ντέρμπι γοήτρου). Δεν έχει να κάνει τόσο με το πρεστίζ. Είναι τόσο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι που - όπως διαπιστώσατε - την περασμένη εβδομάδα πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω και των όσων συνέβαιναν στον χώρο του μπάσκετ.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και να ήταν όλα όμορφα και ανθηρά στο χώρο της καλαθοσφαίρισης, δεν μπορούμε να πούμε ότι θα «έσκιζε» από ειδησεογραφία η προετοιμασία των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι.

Κακά τα ψέματα, ο… κακός χαμός θα γίνει μόνο στην περίπτωση που οι Πειραιώτες δεν καταφέρουν να φύγουν νικητές από το ΟΑΚΑ. Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει τον Παναθηναϊκό, δεν πρόκειται να πάει κόσμος στον Ρέντη να τους αποθεώσει. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ναι, ο Παναθηναϊκός είναι πάντοτε Παναθηναϊκός, έχει απόλυτο δίκιο ο Μαρτίνς που το λέει και το ξαναλέει στους ποδοσφαιριστές του, έτσι ώστε να τους έχει συνεχώς στην «τσίτα», γιατί ξέρει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να χωνευτεί εύκολα το ενδεχόμενο ενός στραβοπατήματος. Όμως, ας μην κοροϊδευόμαστε. Ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να κερδίσει το «τριφύλλι» όχι για να πικάρει τους φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά για να έχει οφέλη που ξεπερνούν τα όρια του τριπόντου ή της καζούρας στον αντίπαλο.

Ποια είναι αυτά; Να πάει ήρεμα στην «επόμενη μέρα»! Δεν αποτελεί μυστικό ότι στον Ολυμπιακό ήθελαν πρώτα να ξεμπερδεύουν και με το ντέρμπι με τους «πράσινους», έτσι ώστε να βάλουν κάτω τα πράγματα στη διακοπή του Μαρτίου μαζί με τον Μαρτίνς και να δώσουν μία συνέχεια και περισσότερη βάση στις πρώτες συζητήσεις που έχουν ήδη γίνει ενόψει της νέας σεζόν.

Αυτή τη στιγμή ο Πορτογάλος τεχνικός στηρίζεται από τη διοίκηση και παράλληλα χαίρει της εκτίμησης του μεγαλύτερου ποσοστού του κόσμου. Αν όμως ο Ολυμπιακός ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι θα είναι ήρεμη η επόμενη μέρα στο λιμάνι.

Προς Θεού, δεν λέμε ότι θα τεθεί θέμα προπονητή. Ωστόσο, είναι διαφορετικό να ξεκινήσεις κάποια κουβέντα για τη νέα σεζόν έχοντας κερδίσει τον Παναθηναϊκό του Μπουζούκη και του Χατζηγιοβάννη (με όλο τον σεβασμό στα πιτσιρίκια των «πρασίνων») και διαφορετικό να πάει να συζητήσει ο Μαρτίνς και από πάνω του να πλανάται το «φάντασμα» ότι δεν κέρδισε το «τριφύλλι» ούτε στο Καραϊσκάκη, ούτε στο ΟΑΚΑ.

Kάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι

Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι για τους Πειραιώτες. Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, έχουν ήδη γίνει κάποιες πρώτες κουβέντες για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2019-20, ξέρουν πάνω – κάτω στο λιμάνι σε ποιους θα στηριχθούν τη νέα χρονιά, γνωρίζουν σε ποιες θέσει απαιτείται ενίσχυση και δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαλάσει η… νηνεμία στον Πειραιά εξαιτίας ενός στραβοπατήματος με αντίπαλο ΑΥΤΟΝ τον Παναθηναϊκό και οι όποιες συζητήσεις για την «επόμενη μέρα» να μην γίνουν με την ηρεμία που απαιτείται να υπάρχει σε τέτοιες καταστάσεις.

Ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του λοιπόν, οφείλουν πρώτα απ’ όλα στους ίδιους τους εαυτούς τους να επιστρέψουν με το τρίποντο στον Ρέντη. Τους στήριξε όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού μετά την ήττα από τον ΟΦΗ, τις δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ, τον αποκλεισμό από την Ντιναμό, ακόμη-ακόμη και από τον αποκλεισμό – ντροπή από την Λαμία.

Όλοι αναγνωρίζουν τη δουλειά που έχει γίνει από το ξεκίνημα της σεζόν, κυρίως από την πλευρά του προπονητή, ο οποίος είχε φυσικά και τα κατάλληλα εργαλεία (παίκτες). Για ποιο λόγο λοιπόν να προκύψει μπουρίνι από το πουθενά στη θάλασσα του Πειραιά; Οπότε ΝΙΚΗ και μόνο ΝΙΚΗ για να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα η σεζόν. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο…