Είναι πολλά τα 2,5 χρόνια χωρίς νίκη Ολυμπιακού

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πάρουν στο ΟΑΚΑ τη νίκη και να επιστρέψουν στις επιτυχίες επί του Παναθηναϊκού μετά από τέσσερις συνεχόμενες αποτυχημένες απόπειρες. Με προπονητή τον Μπέντο ο Ολυμπιακός κέρδισε για τελευταία φορά το «τριφύλλι».

Είναι πολλά τα 2,5 χρόνια χωρίς νίκη Ολυμπιακού

Δύο ισοπαλίες και δύο ήττες… Δύο 1-1 και δύο 0-1… Αυτός είναι ο απολογισμός των τελευταίων τεσσάρων ντέρμπι για τον Ολυμπιακό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» αγνοούν τη νίκη επί του «τριφυλλιού» από τον Νοέμβριο του 2016 και έχουμε φτάσει Μάρτιο του 2019!

Εδώ και 2,5 χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν έχει φύγει ηττημένος στα παιχνίδια του με τους Πειραιώτες, έχοντας κερδίσει μάλιστα δύο φορές με το ίδιο σκορ (1-0) στην Λεωφόρο και αποσπώντας δύο ισοπαλίες με 1-1 μέσα στο Καραϊσκάκη, η μία ήταν η περσινή με το πέναλτι – φάντασμα του Ευαγγέλου και η δεύτερη η φετινή του α’ γύρου με το γκολ της ισοφάρισης από τον Σισέ στις καθυστερήσεις.

Είναι πολλά τα 2,5 χρόνια που ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Και μιλάμε για έναν Παναθηναϊκό που παρουσίασε ένα σωρό προβλήματα σε αυτό το διάστημα, με ποδοσφαιριστές να κάνουν προσφυγές, με το να επιστρατεύονται παιδιά από τις ακαδημίες για να συμπληρώσουν 18άδες και με τα οικονομικά προβλήματα να είναι σε καθημερινή βάση το μείζον θέμα συζήτησης στα πράσινα αποδυτήρια.

Για να σας δώσουμε να καταλάβετε, η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το ελληνικό «κλάσικο» ήταν στις 6 Νοεμβρίου 2016. Το σκορ τότε ήταν 3-0 στο Καραϊσκάκη με σκόρερ τους Μποτία (21’), Ελιουνούσι (26’) και Ιντέγε (44’). Προπονητές στους «ερυθρόλευκους» ο Πάολο Μπέντο και στους «πράσινους» ο Αντρέα Στραματσιόνι.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν καλείται το απόγευμα της Κυριακής (17/3, 19.00) να «σπάσει» αυτή την κακή παράδοση των τελευταίων 2,5 ετών και να επιστρέψει στις επιτυχίες απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που ηττήθηκε πριν από δύο εβδομάδες με χαρακτηριστική ευκολία από τον ΠΑΟΚ.