Αυτό που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να κάνει το διπλό

Τι είχε η ομάδα του Πειραιά στην τελευταία εκτός έδρας νίκη της σε μεγάλο ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα και πρέπει να το εμφανίσει και στο ΟΑΚΑ.

Αυτό που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να κάνει το διπλό

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έχει τη δυναμική που είχε τα προηγούμενα χρόνια, μπορεί να είναι πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, αλλά πάντα ένα ματς απέναντι του έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ιστορικά επίσης έχει αποδειχτεί ότι σε μία κόντρα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν παίζει κανένα ρόλο η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο ομάδες.

Οι Πειραιώτες το αντιλήφθηκαν και στο ματς του πρώτου γύρο στο «Γ. Καραϊσκάκης». Με ένα γκολ του Σισέ στις καθυστερήσεις απέφυγαν την ήττα από έναν Παναθηναϊκό που δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα του παρελθόντος. Στα ντέρμπι έχει αποδειχτεί ότι παίζει ρόλο το πάθος σε συνδυασμό με την ποιότητα.

Για να πάρεις ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να δείξεις μέσα στο γήπεδο ότι το θέλεις πολύ. Ειδικά όταν αυτό το ματς διεξάγεται εκτός έδρας και δεν παίρνεις ώθηση και από τον κόσμο σου. Από τον Ολυμπιακό λείπει όλο αυτό τα τελευταία χρόνια. Δεν γυαλίζει το μάτι του με αποτέλεσμα να έχει μείνει τέσσερα χρόνια χωρίς εκτός έδρας νίκη σε ντέρμπι.

Και τι είχε την τελευταία φορά που έκανε διπλό σε μεγάλο παιχνίδι; Είχε έναν Φορτούνη που γυάλιζε το ματς του. Αναφερόμαστε φυσικά στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που είχε κριθεί με τα γκολ των Ιντέγε και Μιλιβόγεβιτς. Δύο ασίστ είχε ο 26χρονος μεσοεπιθετικός σε εκείνο το παιχνίδι και σε γενικές γραμμές είχε πάρει πάνω του την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός σε ένα ματς όπως αυτό της Κυριακής στο ΟΑΚΑ θέλει τον καλύτερο του παίκτη στην καλύτερη του βραδιά. Θέλει από αυτόν να βγάλει στο χορτάρι όλη την ποιότητα του και να παρασύρει την ομάδα στη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ο Φορτούνης είναι στο ματς του πρώτου γύρου χάθηκε λόγω της έμπνευσης του Μαρτίνς να ξεκινήσει στα άκρα, αλλά ο ρόλος του αυτή τη στιγμή είναι ακόμα πιο σημαντικός, διότι έχει στο αριστερό του μπράτσο και το περιβραχιόνιο. Πλην του Φορτούνη όλοι θα πρέπει να δείξουν ότι θέλουν πραγματικά το ματς.

Και για να μην ξεχνιόμαστε ο Φορτούνης πήγε να πάρει το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με εκείνη την γκολάρα που σημείωσε, αλλά αποδείχτηκε ότι έπρεπε να έχει και τη συμπαράσταση των υπολοίπων. Το είχε πάρει προσωπικά το παιχνίδι του πρώτου γύρου με τους "κιτρινόμαυρους", αλλά τον πρόδωσε η άμυνα στο τέλος. Τώρα και αυτός οφείλει να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του, αλλά και να τον ακολουθήσουν οι συμπαίκτες του.