Τα "κανόνια" του Ολυμπιακού στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (vid)

Tην πρώτη του νίκη μετά από 4 ανεπιτυχή αποτελέσματα σε ντέρμπι αιωνίων, θα επιδιώξει να πανηγυρίσει απόψε (17/3, 19:00) ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ.

Τα "κανόνια" του Ολυμπιακού στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (vid)

Οι ερυθρόλευκοι έχουν σημειώσει μόλις δύο γκολ στα τελευταία 4 ντέρμπι, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν σε 2 (εντός έδρας) ισοπαλίες και 2 (εκτός έδρας) ήττες.

Παραδοσιακά, πάντως, οι ερυθρόλευκοι σκοράρουν κατά του μεγάλου τους αντιπάλου, γεγονός που τους έχει χαρίσει 30 νίκες περισσότερες ανεξαρτήτως διοργάνωσης (συνολικά: 80 νίκες ο Ολυμπιακός, 50 ο Παναθηναϊκός και 68 ισοπαλίες).

Ο Γιώργος Σιδέρης έχει "ματώσει" 13 φορές τα πράσινα δίχτυα. Επτά φορές στο πρωτάθλημα και 6 στο Κύπελλο. Ακολουθεί ο Νίκος Αναστόπουλος με 11 γκολ (6 στο πρωτάθλημα και 5 στο Κύπελλο), ενώ 8 γκολ έχει σημειώσει ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (7 στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο). Ο ποδοσφαιριστής που συμπληρώνει το καρέ των πρώτων σκόρερ είναι ο Γιάννης Βάζος, ο οποίος προπολεμικά είχε σημειώσει 9 γκολ (7 στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο). Ο Βάζος χρίστηκε σκόρερ και κατά τον αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2–1 στις 09.04.1933, που διεκόπη.

Αντίθετα, πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι ο Δημήτρης Σαραβάκος με 16 γκολ, εκ των οποίων τα 6 με πέναλτι.

Στο μεταξύ, το γρηγορότερο τέρμα για τον Ολυμπιακό σε ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ανήκει στον Μελέτη Περσία, ο οποίος είχε σκοράρει με σουτ στις 13 Ιανουαρίου 1982 (ΠΑΟ–ΟΣΦΠ 3–2, φάση των 32 του κυπέλλου 1981–82) πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.