Ολυμπιακός: Και οι...μη διεθνείς μια χαρά είναι

Παίκτες απ' όλες τις θέσεις της 11άδας έχει ο Ολυμπιακός στις Εθνικές ομάδες. Αλλά ας δούμε και ποιοι είναι όσοι δεν κλήθηκαν για τα ματς του Μάρτη.

Ολυμπιακός: Και οι...μη διεθνείς μια χαρά είναι

Ο Ολυμπιακός έχει 11 διεθνείς ποδοσφαιριστές στις πρόσφατες κλήσεις για τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων του Μαρτίου σε Ευρώπη και Αφρική. Και θα είχε σίγουρα άλλους δύο ακόμη, τον Λάζαρο και τον Τοροσίδη, εφόσον δεν είχαν τα προβλήματα με τους τραυματισμούς. Το μισό ρόστερ του δηλαδή.

Και με παίκτες απ' όλες τις θέσεις. Γκολκίπερ τον Σα που δεν άφησε ασυγκίνητο τον Σάντος με τις φετινές εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό. (Και εν αντιθέσει με ό,τι εκτιμάται, ίσως αυτή η πρόσκληση δεν κάνει πιο δύσκολο αλλά διευκολύνει το θέμα της παραμονής του στον Πειραιά, διότι θα πιέσει και ο παίκτης να μείνει σε μία ομάδα που παίζει συνέχεια και τον βλέπουν παντού, ειδικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός του που έχει και μεγάλο παρελθόν στην Ελλάδα).

Στα μπακ είναι ο Ομάρ, μόνιμος στη Νορβηγία, αλλά και ο Κούτρης που είναι ξανά πολύ φορμαρισμένος. Στόπερ ο Σισέ με τη Σενγάλη και ο Μεριά με την Τυνησία. Στα χαφ ο Μπουχαλάκης με την Ελλάδα και ο Καμαρά με την Γουινέα, ενώ πιο μπροστά ο Νάτχο με το Ισραήλ και ο Φορτούνης. Ενώ στην επίθεση, ο Μασούρας με την Εθνική Ελλάδας και ο Χασάν με αυτή της Αιγύπτου.

Ας δούμε, όμως, και ποιοι ακόμη... δεν είναι διεθνείς τώρα. Παίκτες από μεγάλες χώρες του κόσμου και με τρομερό ανταγωνισμό ώστε να έχουν ελπίδες. Όπως ο Γκιγιέρμε με την Βραζιλία, ο Σολδάνο με την Αργεντινή και ο Γκερέρο με την Ισπανία. Επίσης ο Ποντένσε που γυροφέρνει την κλήση στην Εθνική Πορτογαλίας με όσα κάνει στον Ολυμπιακό, παρότι στις θέσεις των ακραίων επιθετικών η Πορτογαλία έχει...«πολύ πράγμα». Ο Λοντίγκιν που δεν είναι βασικός στον Ολυμπιακό, αλλά έχει 11 συμμετοχές στην καριέρα του με την Εθνική Ρωσίας. Ο Τσιμίκας που ήταν αναντικατάστατος μέχρι πρότινος στην Εθνική Ελπίδων, ενώ τώρα δεν θα μπορούσε να κληθεί στην Ανδρών από τη στιγμή που είναι εκεί ο Κούτρης. Ο Βούκοβιτς είναι εδώ και χρόνια στις κλήσεις της Εθνικής Σερβίας αλλά τώρα δεν είναι έτοιμος, ο Μιράντα έχει πολλούς μπροστά του στην Εθνική Πορτογαλίας και ο Ανδρούτσος θα έχει σίγουρα τις δικές του ευκαιρίες στην ελληνική ομάδα, άλλωστε έχει κι αυτός ένα σωρό συμμετοχές με τις μικρές Εθνικές.

Και μην ξεχνάμε και έναν άλλον διεθνή του Ολυμπιακού που έρχεται το καλοκαίρι. Τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς που κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων της Σερβίας έχοντας κάνει εκπληκτική σεζόν με τη Ραντνίσκι Νις, την ομάδα που είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα και με τον 21χρονο εξτρέμ μονίμως βασικό στην 11άδα της.

Ένα ρόστερ του Ολυμπιακού που γενικά δεν το λες και...κακό, αλλά που φυσικά μπορεί και θα γίνει ακόμη καλύτερο το καλοκαίρι με τις προσθήκες που χρειάζεται.