Έγινε τo πρώτο «διάβασμα» του Παναθηναϊκού

Ο Μαρτίνς στο βίντεο που έδειξε στους παίκτες του Ολυμπιακού, ζήτησε σοβαρότητα και προσοχή στις αντεπιθέσεις του «τριφυλλιού».

Έγινε τo πρώτο «διάβασμα» του Παναθηναϊκού

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν περιμένει να δει έναν Παναθηναϊκό που θα ανεβάσει κατά πολύ τις γραμμές του και θα πιέσει τον Ολυμπιακό. Περιμένει έναν Παναθηναϊκό που θα κοιτάξει με «όπλο» την ταχύτητα των εξτρέμ του να βγει στην κόντρα και να δημιουργήσει προβλήματα στους «ερυθρόλευκους».

Στο βίντεο που έδειξε στους ποδοσφαιριστές του, ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε αρκετά στον τρόπο που αναπτύσσεται το «τριφύλλι». Πρώτα απ’ όλα θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός θα κατέβει με τριάδα στην άμυνα και με τους Γιόχανσον (δεξιά) – Ινσούα (αριστερά) να παίζουν όλη την πλευρά.

Έκανε ειδική αναφορά στους δύο φουλ μπακ του Παναθηναϊκού, ενώ φυσικά από την ανάλυση δεν μπορούσε να λείψει το όνομα του Μακέντα, του πιο επικίνδυνου ποδοσφαιριστή της ομάδας του Γιώργου Δώνη. Στάθηκε κυρίως στην ευκολία με την οποία ξεγλιστράει και βγαίνει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, όταν εκείνη παίζει αρκετά ψηλά.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει από τον Δώνη είναι αν θα πάει με τριάδα στα χαφ (Κουρμπέλη, Δώνη, Κάτσε) και τον Μπουζούκη σαν… βοηθό του Μακέντα ή με δίδυμο στα χαφ τους Κουρμπέλη – Δώνη και τους Μπουζούκη – Χατζηγιοβάννη να βγαίνουν πιο πλάγια για να δίνουν βοήθειες με την ταχύτητά τους στον Μακέντα.

Ο Μαρτίνς έχει δείξει στιγμιότυπα από αρκετά παιχνίδια του Παναθηναϊκού και όχι μόνο από τα τελευταία με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Κι αυτό που απαιτεί από τους ποδοσφαιριστές του είναι σοβαρότητα και να μην δώσουν σημασία στην αγωνιστική κατάσταση του «τριφυλλιού» ή στη βαθμολογική του θέση. Άλλωστε, όπως έχει τονίσει πολλάκις ο Πορτογάλος τεχνικός στους παίκτες του, φέρνοντας ως παράδειγμα και το ματς του α’ γύρου, τα παιχνίδια ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι πάντοτε ντέρμπι.