Χιμένεθ: «Στον μαραθώνιο το τελευταίο χιλιόμετρο είναι το πιο δύσκολο…»

Ο προπονητής της ΑΕΚ αφού μίλησε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, θέλησε να επισημάνει ότι σε ένα μαραθώνιο το δύσκολο για αυτόν που τρέχει είναι το τέλος, δίνοντας το στίγμα που επικρατεί στο στρατόπεδο της Ένωσης. 

Χιμένεθ: «Στον μαραθώνιο το τελευταίο χιλιόμετρο είναι το πιο δύσκολο…»

Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν για το πόσο κοντά βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ στον τίτλο.

Και απάντησε ο Ισπανός τεχνικός: «Ήταν σημαντική, αλλά δύσκολη νίκη. Ο Παναθηναϊκός στα τελευταία ματς έχει παίξει καλά. Στα πρώτα λεπτά υπήρχε αρκετή ανησυχία στους ποδοσφαιριστές μας, αλλά καθώς περνούσε ο χρόνος και με το γκολ του Αραούχο, η ομάδα έκανε ένα καλό παιχνίδι. Πλησιάζουμε στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα».

Η δεύτερη ερώτηση είχε να κάνει με το αν υπήρχε άγχος: «Αν κάποιος έχει τρέξει ποτέ στη ζωή του μαραθώνιο ξέρει πως το πιο δύσκολο είναι το τελευταίο χιλιόμετρο. Αν κάποιος δεν μπορεί να το καταφέρει στο τέλος, τότε νομίζω δεν το αξίζει. Έχουμε δουλέψει πολύ από την αρχή της σεζόν και είχαμε πάντα την υποχρέωση να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αλλά θα συνεχίσω πιστός στη φιλοσοφία μου ότι για να κερδίσει μια ομάδα ένα πρωτάθλημα πρέπει να νικάει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Επομένως το σημαντικό για εμένα είναι το επόμενο παιχνίδι.

Του ζητήθηκε ένα σχόλιο για τη δήλωση περί τσίρκου από τον Λουτσέσκο και τόνισε: «Το μόνο που απαντώ είναι πως υπάρχει σεβασμός επειδή είναι συνάδελφος. Η ΑΕΚ είναι η πρώτη ομάδα που από την πρώτη αγωνιστική μέχρι και πριν έναν μήνα έπαιζε σε τρεις διοργανώσεις. Δίνουμε τη μάχη μας για τους στόχους μας. Δεν έχω άποψη για τα λόγια του και ούτε με ενδιαφέρει. Σέβομαι τη δουλειά του, αλλά και η δική μας δουλειά είναι σεβαστή σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Αποχωρώντας από την αίθουσα ο Χιμένεθ αφιέρωσε τη νίκη στο ντέρμπι: «Αφιερώνω αυτή την επιτυχία μας σε έναν φανταστικό φίλο της ΑΕΚ που λέγεται Ανδρέας και δίνει τη δική του μάχη και είμαι σίγουρος πως στο τέλος θα βγει νικητής».