Το ντέρμπι που «καίει» τον Μαρτίνς

Γιατί το ματς με τον Παναθηναϊκό σημαίνει πάρα πολλά για τον Πορτογάλο, έστω κι αν δεν κρίνει αγωνιστικά τίποτα.

Το ντέρμπι που «καίει» τον Μαρτίνς

Ο τίτλος μπορεί να εκληφθεί με δύο τρόπους. Ότι ο Πέδρο Μαρτίνς «καίγεται» για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα για τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό ενόψει της νέας σεζόν.

Αυτό που εννοώ είναι το πρώτο. Διότι θεωρώ ότι ακόμη και να χάσει από τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός, η απόφαση παραμονής του Πορτογάλου δεν θα αλλάξει. «Ξενέρωμα» μεγάλο θα υπάρξει προφανώς, αλλά μέχρι εκεί. Η χρονιά δεν κρίνεται από αυτό το ματς, ούτε οι εντυπώσεις για το έργο του κόουτς και τη δυνατότητά του να προσφέρει πιο πολλά στη δεύτερη σεζόν. Σίγουρα, βέβαια, ένα αρνητικό αποτέλεσμα την Κυριακή θα επιφέρει αναταράξεις άλλου τύπου, θα προκαλέσει δυσφορία και θα δώσει πίκρα στον κόσμο και στην ομάδα.

Αυτό το ξέρει ο Μαρτίνς και γι’ αυτό έχει κάθε λόγο να «καίγεται» για τη νίκη, παρά το γεγονός ότι από αυτό το ντέρμπι δεν κρίνεται τίποτα βαθμολογικά. Με νίκη επί του Παναθηναϊκού η εμπιστοσύνη που ήδη υπάρχει θα ριζώσει για τα καλά. Το φινάλε της σεζόν θα είναι όπως πρέπει και οι τελευταίες εντυπώσεις - που πάντοτε μένουν - θα είναι καλές. Ο Πορτογάλος θα έχει τη δυνατότητα στις τελευταίες αγωνιστικές να προετοιμάσει ακόμη καλύτερα και χωρίς εξτρά πιέσεις την επόμενη σεζόν, να δοκιμάσει πράγματα και να έχει το γήπεδο γεμάτο από κόσμο και αισιοδοξία στα ματς που θα γίνουν εκεί.

Θα είναι όμορφο το σκηνικό που θα στηθεί στο ερυθρόλευκο περιβάλλον με νίκη στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και θα διευκολύνει πολλά πράγματα για τη συνέχεια, με φόντο την επόμενη σεζόν. Ενδεχόμενη αποτυχία θα επαναφέρει τις αποτυχίες στους φετινούς στόχους και γκρίνια που δεν βοηθά ποτέ για αποφάσεις και σωστή προεργασία για το μέλλον.

Όλα αυτά έχουν στο μυαλό τους Μαρτίνς και παίκτες, γι΄αυτό και αντιμετωπίζουν το ματς σαν ένα από τα πολύ σπουδαία φετινά της ομάδας, έστω κι αν η φετινή περίοδος έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί πρόωρα από την Τούμπα, το Κίεβο και το σοκ της Λαμίας. Νίκη επί του ΠΑΟ δεν τα σκεπάζει φυσικά όλα αυτά. Τα απαλύνει, όμως, πολύ. Ή έστω αρκετά...