Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ: Ο Μπάρκας και ο Αραούχο

O Μπάρκας και ο Αραούχο ήταν το Α και το Ω της ΑΕΚ.

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ: Ο Μπάρκας και ο Αραούχο

AEK

Μπάρκας: Ο στυλοβάτης της νίκης. Αν δεν ήταν αυτός να αποσοβήσει το σίγουρο γκολ στο 8΄, το ματς ίσως να είχε πάρει άλλη τροπή. Ενέπνευσε εμπιστοσύνη στην άμυνα του και σεβασμό από τον αντίπαλο.

Μπακάκης: Κυριάρχησε στη δεξιά πλευρά. Κάλυψε τη θέση του και δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να κάνει ρήγματα από τα δεξιά. Βοήθησε πολύ και την επίθεση με τις προωθήσεις του. Από τους καλύτερους της ΑΕΚ.

Βράνιες: Δεν χρειάστηκε να ζοριστεί. Θετικός στο ρόλο του.

Τσιγκρίνσκι: Με εξαίρεση τη φάση με τον Κουλιμπαλί, δεν είχε προβλήματα απέναντι στους επιθετικούς του Παναθηναϊκού, δηλαδή, τον εξής ένα: Δώνη

Χουλτ: Κόντρα στην παλιά του ομάδα του κληρονόμησε μια γερή κουτουλιά και μερικά ράμματα στο κεφάλι αλλά έβαλε και τη σφραγίδα του στο ματς. Από τους παίκτες που αποτέλεσαν τα κλειδιά της νίκης.

Σιμόες: Αθόρυβη, όπως πάντα, δουλειά στη μεσαία γραμμή. Αρχηγός με τα όλα του στον άξονα του γηπέδου, συνέβαλε δίχως να το «φωνάζει» στην επιτυχία της ΑΕΚ.

Κονέ: Έκανε αρκετή βρώμικη δουλειά, προστατεύοντας τα μετόπισθεν. Παίκτης του προπονητή σε ένα ακόμη ματς.

Γκάλο: Σκόραρε μετά από δυο σχεδόν χρόνια και το έκανε σε ένα ντέρμπι, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του με το 2-0 που σημείωσε στο 52΄. Και μόνο γι' αυτό αξίζει ιδιαίτερη μνεία σε αυτό εδώ το κομμάτι.

Μπακασέτας: Η συνεργασία του με τον Χουλτ ήταν αποδοτικότατη. Τον ένιωσε για τα καλά η άμυνα του Παναθηναϊκού. Το δοκάρι και ο Βλαχοδήμος του στέρησαν τη χαρά του γκολ.

Χριστοδουλόπουλος: Χωρίς να κάνει το καλύτερο του ματς χρεώνεται την ασίστ στο πρώτο γκολ του Αραούχο. Για λίγα εκατοστά δεν μπόρεσε να σημειώσει ένα πανέμορφο γκολ και να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Αραούχο: Δικαίωσε την επιλογή του Χιμένεθ να αφήσει τον Λιβάγια εκτός από το ντέρμπι (ως τιμωρημένος). Το πρώτο γκολ που έβαλε ήταν παγκόσμιας κλάσης. «Πήρε» την αποβολή του Ινσούα κάνοντας εύκολη τη δουλειά για τους συμπαίκτες του.