«Χρυσός» βαθμός για τη Λαμία, σε δύσκολη θέση η Κέρκυρα

Το 0-0 στο νησί των «Φαιάκων» είναι ευνοϊκό για τους Λαμιώτες, αλλά φέρνει τους «κυανέρυθρους» κοντά στον υποβιβασμό.

«Χρυσός» βαθμός για τη Λαμία, σε δύσκολη θέση η Κέρκυρα

Ματς «φωτιά» ήταν αυτό ανάμεσα σε Κέρκυρα και Λαμία στο νησί των Φαιάκων. Το τελικό 0-0 είναι ευνοϊκό αποτέλεσμα για τους «κυανόλευκους» σε αντίθεση με τους «κυανέρυθρους» που ήταν καταδικαστικό. Οι Επτανήσιοι σε συνδυασμό με το δικό τους 0-0 και τη νίκη του Απόλλων βρέθηκαν στην προτελευταία θέση και πέντε βαθμούς μακριά από τη θέση που οδηγεί στην παραμονή.

Το πρώτο ημίχρονο από άποψη θεάματος δεν ξετρέλανε όσους το παρακολούθησαν. Οι δύο ομάδες κακοποίησαν το άθλημα σε ένα παιχνίδι που είχε πολύ χαμηλό τέμπο και ελάχιστες καλές στιγμές. Οποιαδήποτε καλή φάση δημιουργήθηκε προήλθε από στατική φάση ή από μακρινά σουτ. Στο 17’ ο Πίτι έκανε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα, ο Γιαννακόπουλος τη βρήκε με τα δάχτυλα, της άλλαξε πορεία αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης η Λαμία ήταν πολύ καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Κέρκυρας. Οι «κυανέρυθροι» από το 30’ και μετά έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, όμως με δυσκολία κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, αφού η μπάλα δεν έφτανε στον Τουράμ. Το 0-0 δεν άλλαξε στα πρώτα 45 λεπτά με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή.

Στην επανάληψη εκείνο που άλλαξε ήταν πως η Κέρκυρα έβγαλε περισσότερη θέληση και πάθος για να πάρει το παιχνίδι. Οι Φαίακες ήταν καλύτεροι και στο 50’ ο Αναστασιάδης πρόλαβε τον Επστάιν πριν εκείνος σουτάρει από επικίνδυνη θέση. Ο ρυθμός του αγώνα παρέμενε χαμηλός, αλλά στο 59’ η Κέρκυρα έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Επστάιν βγήκε μόνος απέναντι από τον Παπαδόπουλο, αλλά ο πορτιέρο της Λαμίας κράτησε το μηδέν. Ο Τουράμ έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής, όμως, είδε τη μπάλα να περνάει άουτ.

Η Κέρκυρα συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, όμως, ο Παπαδόπουλος καθάρισε κάθε δύσκολη φάση που βγήκε μπροστά στην εστία του όπως για παράδειγμα στο 74’ όταν έβγαλε το σουτ του Επστάιν. Οι Φαίακες συνέχισαν να πιέζουν τη Λαμία, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και έτσι έμεινε μέχρι το τέλος το κακό γι’ αυτούς 0-0.

Με μια ματιά….

H ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ… στο δεύτερο ημίχρονο που ανέβασε την απόδοση της και δημιούργησε ευκαιρίες δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί και να βάλει το γκολ που θα της έδινε τη νίκη

Η ΛΑΜΙΑ ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ… της αρκούσε η ισοπαλία και ο βαθμός. Είχε την ατυχία στο πρώτο ημίχρονο με το δοκάρι, αλλά στην επανάληψη είδε τον Παπαδόπουλο να σταματάει κάθε επιθετική προσπάθεια των Κερκυραίων.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ήταν πολύ κρίσιμο και σημαντικό το παιχνίδι και ο Τάσος Σιδηρόπουλος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Ήταν σωστός και στον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά και κοντά σε όλες τις φάσεις.

Μικρογραφία

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ Κέρκυρας

Κέρκυρα-Λαμία 0-0

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΚΑΡΤΕΣ: 40’ Μπαλάφας, 45+ Κρητικός - 15’ Ασίγκμπα, 90+4 Παπαδόπουλος, 90+5 Μπεν Τζεμιά

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γ. Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Κρητικός (78’ Μυτίδης), Λέκοβιτς, Σιόντης, Μπαλάφας, Ρόλε, Επστάιν, Παμλίδης (28’ Ζορμπάς), Τουράμ (83’ Αρτυματάς).

ΛΑΜΙΑ (Μ. Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλη, Αναστασιάδης, Παπαργυρίου (78’ Μπεν Τζεμιά), Μπουλούλης, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Τσούκαλος (62’ Βάντερσον), Μπούντνικ (86’ Αντρόνικ).