ΑΕΛ: Γιατί ο Κούγιας έθεσε τώρα τον Ντέλετιτς εκτός ομάδας

Ο Σέρβος μέσος ήταν γνωστό ότι θα αποχωρήσει αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο δεν είναι τυχαίο ότι τώρα τέθηκε εκτός ομάδας από τον γνωστό ποινικολόγο.

ΑΕΛ: Γιατί ο Κούγιας έθεσε τώρα τον Ντέλετιτς εκτός ομάδας

Ο Αλέξης Κούγιας γνωστοποίησε την Καθαρά Δευτέρα (11/3) ότι θέτει εκτός ομάδας τον Μίλος Ντέλετιτς. Αυτό συνέβη μια μέρα μετά τη μεγάλη νίκη της ΑΕΛ επί του Λεβαδειακού και μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η χρονική συγκυρία.

Ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί» είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό ότι ο Σέρβος μέσος θα αποχωρήσει από τη Λάρισα, αφού έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ. Ο Κούγιας προσπάθησε να τον μεταπείσει καταθέτοντας μια αρκετά καλή πρόταση, αλλά ο παίκτης είχε πάρει την απόφασή του.

Γιατί λοιπόν ο Ντέλετιτς τέθηκε τη δεδομένη χρονική στιγμή εκτός ομάδας;

Ο λόγος είναι ότι πλέον η ΑΕΛ εξασφάλισε σχεδόν σίγουρα την παραμονή της στην κατηγορία. Το προηγούμενο διάστημα δεν γινόταν οι Θεσσαλονί να γωνίζονται χωρίς τον ποιοτικότερο παίκτη τους με τον κίνδυνο του υποβιβασμού να ελλοχεύει.

Η νίκη επί του Λεβαδειακού έφερε ανακούφιση στο στρατόπεδο της Λάρισας, αφού πλέον οι «βυσσινί» απέχουν από την επικίνδυνη ζώνη και την 15η θέση 7 βαθμούς.

Η κίνηση της Λάρισας υποδεικνύει και τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν. Δεν θα προχωρήσει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης, οπότε δεν υπάρχει σενάριο για 3+1. Δύο ομάδες πρόκειται να υποβιβαστούν και πλέον η ΑΕΛ σχεδόν σίγουρα δεν βα βρίσκεται μέσα σε αυτές. Γι' αυτό λοιπόν ο Ντέλετιτς τέθηκε εκτός ομάδας τώρα.