Ολυμπιακός: Μπροστά «τα σπάει», πίσω «πονάει»

Εκπληκτικές επιδόσεις του Ολυμπιακού στην επίθεση, με τα 21 γκολ στα 5 τελευταία ματς στο Φάληρο. Ο στόχος να περάσει τον ΠΑΟΚ. Τα γκολ που δέχεται «πονοκέφαλος».
Ολυμπιακός: Μπροστά «τα σπάει», πίσω «πονάει»

Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στην ιστορία του από τότε που δημιουργήθηκε η Α Εθνική κατηγορία, δηλαδή εδώ και 60 χρόνια, έχει καταφέρει αυτό που κάνει το τελευταίο διάστημα στο γήπεδό του. Να σκοράρει διαρκώς από 4 γκολ και πάνω στο πρωτάθλημα. Το έκανε με Πανιώνιο, Λάρισα, ΑΕΚ, ΟΦΗ (έβαλε 5 γκολ εκεί), Άρη. Συνολικά έχει πετύχει 21 γκολ σε αυτές τις αναμετρήσεις, δείχνοντας τις μεγάλες επιθετικές αρετές του.

Οι ερυθρόλευκοι δίνουν μάχη με τον ΠΑΟΚ για την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Αμφότερες οι ομάδες έχουν 51 γκολ, με τον Ολυμπιακό να έχει βάλει 21 τέρματα σε 14 ματς έως το τέλος του 2018 και 30 γκολ σε 10 παιχνίδια με το νέο έτος. Σε λιγότερο από 2,5 μήνες δηλαδή. Ήδη μάλιστα έχει ξεπεράσει κατά ένα γκολ τις επιδόσεις στο σκοράρισμα που είχε στον πρώτο γύρο και ενώ απομένουν ακόμη έξι παιχνίδια. Η βελτίωση είναι θεαματική. Κι είναι ένας στόχος να ξεπεράσει και σε αυτή τη στατιστική κατηγορία ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες στο φετινό πρωτάθλημα. Με τεράστια απόσταση υπέρ των ερυθρόλευκων στα γεμίσματα, στις τελικές προσπάθειες, στα δοκάρια και σε πολλές άλλες κατηγορίες, έναντι του πρωτοπόρου και σχεδόν βέβαιου πρωταθλητή.

Στην άμυνα υπάρχει ζήτημα, καθώς με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ο Ολυμπιακός από τις 2 Φεβρουαρίου που νίκησε 4-0 τον Πανιώνιο δέχεται γκολ σε κάθε παιχνίδι του. Στο πρωτάθλημα από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ και Άρη, στην Ευρώπη και στα δύο ματς με την Ντιναμό, στο Κύπελλο και στα δύο παιχνίδια με την Λαμία. Συνολικά δηλαδή στα τελευταία 9 παιχνίδια του μόνο μία φορά έχει καταφέρει να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του.

Ο Ολυμπιακός καταφέρνει πάντως να φτάνει στις νίκες στο πρωτάθλημα, έχοντας στα τελευταία 10 ματς μόνο την ήττα στην Τούμπα και στα υπόλοιπα μόνο τρίποντα. Κι είναι εξίσου εντυπωσιακό ότι ο Ολυμπιακός έχει φτάσει ήδη την περσινή συγκομιδή του σε βαθμούς παρότι είμαστε ακόμη στην 24η αγωνιστική. Κι όμως είναι 7 πόντους πίσω από την κορυφή, λόγω της πορείας που κάνει ο ΠΑΟΚ ο οποίος εύκολα ή δύσκολα περνάει από κάθε ματς του με επιτυχία.