Αδίκησε τον εαυτό του, ψάχνει 10 βαθμούς για την Ευρώπη

Είναι άλλο πράγμα να βλέπει κανείς έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και να κρίνει ένα τελικό αποτέλεσμα και άλλο να βλέπει ένα αποτέλεσμα και να κρίνει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Το χθεσινό 4-1 στο “Γ. Καραϊσκάκης” σαφώς και αδικεί τον Άρη, αλλά η ουσία βρίσκεται αλλού…

Αδίκησε τον εαυτό του, ψάχνει 10 βαθμούς για την Ευρώπη

Όλοι διαπίστωσαν πως ο Άρης στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού έπαιξε σωστά τακτικά, εφάρμοσε στον αγωνιστικό χώρο πολλά από αυτά που είχε σχεδιάσει, αλλά ο φωτεινός πίνακας έγραψε Ολυμπιακός 4 - Άρης 1. Ήττα στο τρίτο διαδοχικό ντέρμπι και πρώτο από τα τρία που δεν πήρε βαθμό η ομάδα του Σάββα Παντελίδη.

Η ουσία ωστόσο βρίσκεται σε κάτι που είχε πει ο προπονητής του Άρη προ μερικών εβδομάδων, μετά το εμφατικό 0-3 μέσα στην Τρίπολη επί του Αστέρα. Πέντε νίκες ακόμα είχε ζητήσει ο Παντελίδης. Τουτέστιν 15 βαθμοί.

Ο Άρης από τότε έχει μαζέψει πέντε βαθμούς σε τέσσερις αγώνες, τους πιο δύσκολους στο πρόγραμμά του ως το φινάλε του πρωταθλήματος. Εφόσον αυτό που είπε ο Παντελίδης είναι ο στόχος του Άρη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, οι κίτρινοι αναζητούν τουλάχιστον άλλους 10 βαθμούς, για να εξασφαλίσουν θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς.

Λόγω της εξαιρετικής απόδοσης στα δύο προηγούμενα ντέρμπι, με ΠΑΟΚ στη Τούμπα (1-1) και με ΑΕΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” (2-0), η συγκομιδή τουλάχιστον 10 βαθμών στους επόμενους έξι αγώνες αν μη τι άλλο μπορεί να θεωρηθεί εφικτός στόχος.

Ο Άρης θα δώσει τα τέσσερα από τα τελευταία έξι παιχνίδια του μέσα στην έδρα του, ενώ εκτός έδρας παίζει στις έδρες των δύο βασικών ομάδων που τον καταδιώκουν. Συγκεκριμένα υποδέχεται σε συνεχόμενα (αν και μεσολαβεί διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων) παιχνίδια τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον ΟΦΗ, παίζει με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, υποδέχεται τον Ατρόμητο, πηγαίνει στο Αγρίνιο για να παίξει με τον Παναιτωλικό και κλείνει τη σεζόν στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με τη Ξάνθη.

Οι 10 βαθμοί βάσει της εικόνας του Άρη (ειδικά) τον τελευταίο μήνα και της δυναμικής των αντιπάλων του θα πρέπει να θεωρείται ο μίνιμουμ στόχος αυτή τη στιγμή.

Εφόσον επιτευχθεί αυτός ο μίνιμουμ στόχος τότε οι κίτρινοι θα φτάσουν τους 47 βαθμούς. Για να απειληθεί από τους διώκτες του για την έξοδο στη Ευρώπη θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να κάνει 16 βαθμούς στα επόμενα έξι παιχνίδια και ο Παναιτωλικός 18 βαθμούς στα επόμενα επτά παιχνίδια (παίζει σήμερα με τον Πανιώνιο). Είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί αυτό, άρα όλα εξαρτώνται από τον Άρη και την δική του αποτελεσματικότητα στο φινάλε του πρωταθλήματος. Είναι μια ευκαιρία η έξοδος στην Ευρώπη που ρεαλιστικά αν το δει κανείς, μόνο με αυτοχειρία θα απωλεθεί.