Ο Ολυμπιακός να νικάει το "πρέπει" και την πίεση

Δεν φταίνε ούτε η τύχη, ούτε τα άστρα, οι Πειραιώτες πρέπει να βγάζουν στο γήπεδο το ταλέντο τους και την ποιότητα τους και στα ματς που "καίνε".

Ο Ολυμπιακός να νικάει το "πρέπει" και την πίεση

Ο Σάββας Παντελίδης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στάθηκε στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός με λίγες τελικές προσπάθειες κατάφερε να βάλει τέσσερα γκολ εκ των οποίων τα τρία προήλθαν και από κόντρες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς από την πλευρά του έδειξε να συμφωνεί επισημαίνοντας πως οι αριθμοί στον αγώνα με τον Άρη δεν λένε την αλήθεια. Δεν την έλεγαν, όμως, ούτε και σε ματς που έχασε ο Ολυμπιακός.

Ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί διάφορα μετά και από το παιχνίδι με τον Άρη. Άλλοι να σταθούν στην τύχη και στα παιχνίδια της. Άλλοι στο ότι τώρα που χάθηκαν όλα γύρισε ο τροχός και η μπάλα πάει μέσα πολύ πιο εύκολα. Ο Ολυμπιακός πράγματι με ελάχιστες φάσεις και κόντρα στην ροή του αγώνα τα κατάφερε και νίκησε τον Άρη και μάλιστα με ένα μεγάλο σκορ.

Ούτε υπερφυσικές δυνάμεις έχουν την ευθύνη για όλα αυτά, ούτε τα άστρα, ούτε τίποτα άλλο. Ο Ολυμπιακός του 2019 είναι… πολυβόλο στο "Γ. Καραϊσκάκης" στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Αν τα βάλουμε κάτω θα διαπιστώσουμε πως τα πήρε όλα και με μεγάλα σκορ.

Το θέμα του ήταν όταν έμπαινε ο παράγοντας πίεση στα ματς και το "πρέπει". Όταν όλα αυτά έμπαιναν στην εξίσωση ο Ολυμπιακός είχε θέματα με τελευταίο παράδειγμα την Λαμία, ένατη της βαθμολογίας. Τότε που υπήρχε το "πρέπει" του αποτελέσματος ο Ολυμπιακός αν και είχε τελικές δεν τα κατάφερε.

Όταν δεν έχει την πίεση και το άγχος όλα είναι καλύτερα και η δουλειά γίνεται πιο εύκολα. Εκείνο που πρέπει να μάθει η ομάδα του Πειραιά είναι να παίζει με την πίεση του αποτελέσματος και σε σημαντικά ματς να βγάζει στο γήπεδο όσα βγάζει και στα υπόλοιπα. Αυτό είναι το στοίχημα της τεχνικής ηγεσίας ενόψει της νέας σεζόν, ενώ μπροστά της έχει το τελευταίο ματς της σεζόν με ένα τεράστιο "πρέπει" μπροστά. Στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός πρέπει και επιβάλλεται να νικήσει τον Παναθηναϊκό για να δείξει πως έμαθε.