Το ποσοτικό και ποιοτικό πρόβλημα της ΑΕΚ

Τα «κιτρινόμαυρα» παλικάρια δεν είναι μόνο λίγα και κουρασμένα, αλλά πολλά εξ αυτών, δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Το ποσοτικό και ποιοτικό πρόβλημα της ΑΕΚ

Μια από τα ίδια είδαμε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Κάτι… κουρασμένα παλικάρια, που θέλουν και δεν μπορούν. Ο Χιμένεθ στάθηκε εξαιρετικά στις δηλώσεις του στο «θέλουν». Το υπερτόνισε για να δείξει ότι αναγνωρίζει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του.

Επικεντρώθηκε και στο ότι δεν μπορούν αποδεχόμενος την κούραση ως δικαιολογία. Στους τραυματίες και στην κούραση λοιπόν τα έριξε. Και απέφυγε να μιλήσει ξεκάθαρα για την ποιότητα του ρόστερ.

Σήκωσε ασπίδα στο υλικό του. Λογικό καθώς υπάρχει συνέχεια στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και εξαρτάται από τους παίκτες του ενώ αντιλαμβάνεται φυσικά πως αν άνοιγε μια τέτοια κουβέντα δημόσια θα ενοχλούσε τη διοίκηση.

Αλλά όλοι ξέρουν στην οικογένεια της ΑΕΚ πως το πρόβλημα είναι και ποιοτικό. Όχι μόνο ποσοτικό. Ούτε πολλοί είναι οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές ούτε και τόσο καλοί για να ανεβάσουν την ομάδα ένα επίπεδο πιο πάνω.

Ακόμα και ο Κρίστιτσιτς που ήρθε με διθυράμβους δείχνει λίγα πράγματα έως τώρα.

Οι δύο πραγματικά ποιοτικοί παίκτες του «Δικεφάλου» είναι ο Λιβάγια και ο Πόνσε. Αυτοί που έχουν τα στοιχεία για να κάνουν τη διαφορά. Ο πρώτος βέβαια λέγεται πως ψάχνεται να φύγει το καλοκαίρι κι ο άλλος είναι δανεικός και δύσκολα θα παραμείνει… Θα «πονέσει» πολύ η ΑΕΚ αν στερηθεί και τους δύο του χρόνου καθώς αποτελούν ποδοσφαιριστές κορμού. Υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες στο ρόστερ, αλλά αυτοί οι δύο είναι οι πιο ταλαντούχοι.

Οποιαδήποτε ανάλυση σε βάθος για το παιχνίδι της ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό το Σάββατο δεν έχει μεγάλη αξία. Δεδομένων των πολλών απουσιών και της αγωνιστικής κατάστασης των περισσοτέρων απ’ όσους παίζουν.

Ο Τσιγκρίνσκι αγωνίστηκε με πρόβλημα και βγήκε πριν το ημίχρονο, ο Μπακάκης ζήτησε να γίνει αλλαγή και έμεινε για να παίξει στο 60% ενώ ο Γκάλο εδώ και μέρες αγωνίζεται στο 60 με 70 τοις εκατό του.

Επίσης, ο Σιμόες έπαιξε με δύο προπονήσεις εξασθενισμένος από ίωση ενώ και ο Γαλανόπουλος την Πέμπτη είχε γαστρεντερίτιδα.

Με αυτή την ταλαιπωρημένη ΑΕΚ οι αναλύσεις δεν έχουν και τόση αξία λοιπόν.

Κι ένα τελευταίο για τον Χιμένεθ: όταν τον ρωτάνε για το αν βρήκε καμένη γη στα Σπάτα τρελαίνεται. «Εγώ δεν το έχω πει αυτό» απαντάει με δύναμη στη φωνή του, δείχνοντας τον ολοφάνερο εκνευρισμό του. Είναι ξεκάθαρο το γιατί: Δεν θέλει να του λένε πως τα βάζει με τον προκάτοχό του. Το έκανε το φάουλ μια φορά και αποφεύγει να ξανά πράξει το ίδιο σφάλμα…