Από το 1983 έχει να κερδίσει ο Άρης τον Ολυμπιακό στον Πειραιά! (vid)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κυριακή (10/3) τον Αρη στο "Γ. Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και εκτός των άλλων θα έχει σύμμαχο και την παράδοση.

Από το 1983 έχει να κερδίσει ο Άρης τον Ολυμπιακό στον Πειραιά! (vid)

Όσον αφορά τα παιχνίδια πρωταθλήματος, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, η κυριαρχία των ερυθρόλευκων είναι αδιαμφισβήτητη. Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στους αριθμούς: Σε 54 παιχνίδια από καταβολής Α' Εθνικής (1959-60), οι ερυθρόλευκοι μετρούν 39 νίκες, 10 ισοπαλίες και μόλις 5 ήττες.

Ο Αρης έχει να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο Λεκανοπέδιο της Αττικής από τον Γενάρη του 2002, όταν σε ένα ανελέητο σφυροκόπημα της εστίας των φιλοξενούμενων, ο Φάνης Κατεργιαννάκης "είχε κατεβάσει τα ρολά" και ο Ζμπαρί στο 79ο λεπτό είχε πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (0-1).

Για όσους βρέθηκαν στο γήπεδο εκείνο το απόγευμα, θα θυμούνται την αποθέωση που γνώρισαν οι παίκτες του Τάκη Λεμονή για την εμφάνισή τους και παρά την ήττα! Παράλληλα, η εμφάνιση του Φάνη Κατεργιαννάκη αποτέλεσε εισιτήριο για την
μετέπειτα μεταγραφή του στους τότε πρωταθλητές Ελλάδας.

Η νίκη αυτή του Άρη, όμως, δεν σημειώθηκε στον Πειραιά, αλλά στο ΟΑΚΑ. Οπως και η αμέσως προηγούμενη: το 1-2 του 1987, με σκόρερ τούς Νίκιτς και Μουρατίδη!

Η τελευταία φορά, λοιπόν, που ο Ολυμπιακός έχασε από τον Αρη στον Πειραιά, είναι πριν από 35 χρόνια και 6 μήνες!

Στις 6 Νοεμβρίου του 1983, οι «κίτρινοι» με τον Αντώνη Γεωργιάδη στον πάγκο τους είχαν επικρατήσει 0-1, χάρη σε γκολ του Ουλφ Έρικσον στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης.

Προπονητής του Ολυμπιακού σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Γερμανός Χάινς Χέερ, ο οποίος έπειτα από δύο γεμάτες σεζόν με τον ΠΑΟΚ (68 παιχνίδια), έμεινε στον πάγκο του Ολυμπιακού μόλις για 11 παιχνίδια πρωταθλήματος, κάνοντας 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Για την ιστορία οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σαργκάνης, Παπαδόπουλος, Μίχος (31' Κοκολάκης), Βαμβακούλας, Γούναρης, Κουσουλάκης, Αλμπερτσεν (67' Ορφανός), Νόιμαν, Αναστόπουλος, Λεμονής, Μητρόπουλος.

ΑΡΗΣ: Παντζιαράς, Σαββίδης, Τζιφόπουλος, Βένος, Μιχαλήτσος, Κούης, Σεμερτζίδης, Δουρκεράκης, Ερικσον, Ζήνδρος (89' Πασιαλής), Ζελιλίδης (87' Σκούτας).

Στιγμιότυπα του αγώνα από το αρχείο της ΕΡΤ: