Ολυμπιακός: Ο «άλλος» Ποντένσε!

Η προσήλωση του Πορτογάλου στο δημιουργικό κομμάτι και η έλλειψη πίεσης για να βάλει ο ίδιος το γκολ. «Χαρά Θεού» για τους συμπαίκτες του στην Ριζούπολη, ανάλογη συνέχεια περιμένουν στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Ο «άλλος» Ποντένσε!

Στο ματς της Ριζούπολης, όπως και σε προηγούμενα έστω κι αν το αποτέλεσμα δεν ήταν πάντα καλό (όπως όταν μπήκε με την Λαμία), ο Ντανιέλ Ποντένσε έχει ξεκάθαρα μια πολύ σημαντική διαφορά στο παιχνίδι του σε σχέση με το «παρελθόν» του στον Ολυμπιακό.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ παίζει πιο πολύ για την ομάδα και λιγότερο για να φτάσει ο ίδιος στο γκολ, κάτι που τον άγχωνε σε πολλά παιχνίδια και τον οδηγούσε σε λάθος επιλογές, εκνευρισμό και τελικά ανούσιο αποτέλεσμα.

Ο Ποντένσε έφτασε να είναι πια ο πρώτος σε ασίστ ποδοσφαιριστής στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ φυσικά είναι υποψήφιος για MVP ολόκληρης της αγωνιστικής. Με τον Απόλλωνα δεν ήταν μόνο οι ενέργειές του στα γκολ, οι προσποιήσεις και οι ντρίμπλες του, αλλά συνολικά το πολύ ώριμο και ομαδικό παιχνίδι του.

Έχει καταλάβει το νόημα ο 22χρονος άσος και τον τρόπο με τον οποίο βοηθά την ομάδα και τον ίδιο τον εαυτό του, δημιουργώντας τις φάσεις παρά προσπαθώντας εκβιαστικά να τις τελειώσει ο ίδιος. Προσφέρει γκολ στους συμπαίκτες του, κερδίζει πέναλτι ο ίδιος, αξιοποιεί έτσι όπως ακριβώς πρέπει τη μεγάλη ποιότητα που έχει ως ποδοσφαιριστής και που τον κάνουν σίγουρα να ξεχωρίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα.