Πουρσανίδης: "Αν δεν μείνει στην κατηγορία ο ΟΦΗ, θα επανέλθει γιατί είναι υγιής"

Θέση για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες, μετά την απόφαση της επιτροπή δεοντολογίας για υποβιβασμό του ΟΦΗ, πήρε ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Ηλίας Πουρσανίδης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (5/3).

Πουρσανίδης: "Αν δεν μείνει στην κατηγορία ο ΟΦΗ, θα επανέλθει γιατί είναι υγιής"

Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο νομικό τμήμα της ομάδας και υπογράμμισε ότι ακόμα και αν υποβιβαστεί η ομάδα, το πλάνο θα παραμείνει το ίδιο και "ο ΟΦΗ θα επιστρέψει άμεσα, γιατί πλέον είναι μια υγιής ομάδα".

Αναλυτικά όσα είπε ο Ηλίας Πουρσανίδης:

«Δεν πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση. Εμείς είμαστε κάτι διαφορετικό και καλούμαστε τώρα να απολογούμαστε για πράγματα εντελώς έξω από εμάς. Να προσέχουμε όλοι μας τι λέμε, για να μη γίνει μεγαλύτερο κακό. Έχουμε τους ανθρώπους που πρέπει, για να μας εκπροσωπήσουν εκεί που πρέπει. Η ΠΑΕ ΟΦΗ λέει ότι αυτό που συμβαίνει είναι άδικο και θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να δικαιωθεί. Η έφεση ετοιμάζεται και θα έχει κατατεθεί μέχρι την Παρασκευή. Το πότε θα εκδικαστεί είναι δικό τους θέμα.

Αν είμαστε για κάτι χαρούμενοι, είναι ότι όλα έγιναν γρήγορα. Δεν θέλαμε να σέρνεται για χρόνια αυτή η υπόθεση. Ελπίζουμε να τελειώσει και γρήγορα. Είναι ό,τι χειρότερο για εμάς όσα γράφονται για τον ΟΦΗ. Θέλουμε να τελειώσει όσο δυνατόν πιο γρήγορα η υπόθεση. Αυτό που σχεδιάζουμε εδώ και μήνες είναι πάρα πολύ καλό, για να μπαίνουν δίπλα του σκιές. Δεν θα μπούμε σε άλλους χώρους για να δικαιωθούμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στο νομικό μας τμήμα και θα πατήσουμε σε όσα είναι υπέρ μας για να δικαιωθούμε. Ο κύριος Μπούσης λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Θα βρεθεί τις επόμενες μέρες κοντά μας και μπορεί να τοποθετηθεί κι ο ίδιος. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά.

Θέλουμε να πάνε όλα καλά. Αυτό που γίνεται δεν πρέπει να το σταματήσει κανείς. Όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, πιστεύω πως είναι μαζί μας. Αρχικά, σοκαριστήκαμε από την απόφαση. Όμως όταν ηρεμείς, προσπαθείς να διαχειριστείς την κατάσταση με βάση όσα πρεσβεύεις. Εμείς προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτήν την πρωτόδικη απόφαση με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα. Είναι εύκολο να στρέψουμε όλους εναντίον όλων. Εμείς δεν θα το κάνουμε γιατί έτσι ξέρουμε τον ΟΦΗ κι έτσι ξέρουμε κι εμείς.

Πρέπει να το αντιστρέψουμε όλο αυτό αγωνιστικά σε συσπείρωση και μεγαλύτερη προσπάθεια, σε πώρωση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο καθένας συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του. Οι παίκτες τη δική τους, η διοίκηση κι οι δικηγόροι το ίδιο. Η διαδικασία αυτή μου φάνηκε ότι δεν έχει ισχυρά στοιχεία, αλλά εγώ δεν είμαι νομικός. Δεν θα μπω στη διαδικασία ότι κάποιος είναι από πίσω. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει με βάση τη στάση ζωής που έχουμε. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Εμείς θέλουμε να νιώθει ο κόσμος ότι θα γίνει το καλύτερο. Μπορεί να γίνονται λάθη, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο.

Αν μου πει κάποιος, ότι άμα κάψουμε τα πάντα θα δικαιωθούμε θα πάμε να τα κάψουμε. Αλλα να μου το πει εκ των προτέρων. Εμείς πράττουμε με βάση αυτά που ξέρουμε. Δεν ξέρουμε άλλον τρόπο. Βλέπω υπέρμετρη στήριξη από παντού. Αυτό μας κολακεύει, γιατί αναγνωρίζεται ότι κάνουμε κάτι θετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για την ιστορία της ομάδας. Ακόμη και να δικαιωθεί η ομάδα, έχουν γραφτεί πράγματα.Είναι μια ολόκληρη γενιά φίλων του ΟΦΗ, που έχει μεγαλώσει με απογοητεύσεις. Τώρα βλέπει να γίνεται κάτι καλό και δέχεται ένα «χαστούκι». Πρέπει να μείνουμε όλοι ψύχραιμοι. Να είναι κόσμιες οι αντιδράσεις μας.

Μην βγούμε από τον στόχο μας. Να κάνουμε αυτό που πρέπει αγωνιστικά και οι νομικοί μας θα κάνουν επίσης αυτό που πρέπει.

Εισπράττουμε πολλά τηλεφωνήματα, ότι δεν είναι ωραίο αυτό που γίνεται στον ΟΦΗ. Αυτό είναι μια πρώτη χαρά για εμάς. Μπορούμε όλο αυτό να το γυρίσουμε υπέρ μας και πρέπει να το γυρίσουμε υπέρ μας

Ο ίδιος ο κ. Μπούσης θα είναι εδώ τις επόμενες ημέρες. Έχει τον τρόπο του να επικοινωνήσει με τον κόσμο. Μιλάμε ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο, γιατί όλοι πρέπει να είμαστε μαζί σε αυτό. Δεν είμαστε υπέρ της πρότασης για διακοπή του πρωταθλήματος».

Επίσης αναφέρθηκε και στο αίτημα για ξένους διαιτητές στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για την 25η αγωνιστική:

«Δεν θέλουμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Σεβόμαστε τους Έλληνες διαιτητές. Ακόμη και σε αρνητικά αποτελέσματα εδώ συγχαρήκαμε τους διαιτητές. Όταν είχαμε παράπονα, τους τα εκφράσαμε καθαρά στα μάτια τους, χωρίς ακρότητες.

Είναι το ίδιο σημαντικό το ματς με τον Λεβαδειακό, όσο αν πηγαίναμε για πρωταθλητισμό. Γι' αυτό ζητήσαμε ξένους διαιτητές και περιμένουμε τώρα την απάντηση της ΚΕΔ».

Για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος:

«Εμείς στο Δ.Σ. της Λίγκας ζητήσαμε να παραμείνει ως έχει με 16 ομάδες το πρωτάθλημα. Έχει να κάνει κυρίως με το να μη διαλυθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που τροφοδοτεί το επαγγελματικό και όχι με τη βαθμολογική μας θέση. Εμείς κοιτάζουμε τα πράγματα για το καλό του ποδοσφαίρου και όχι με βάση το συμφέρον μας. Αν εμείς δεν καταφέρουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να είμαστε του χρόνου στην πρώτη κατηγορία, θα επανέλθουμε, γιατί είμαστε υγιείς».