Περιμένει τον Ομάρ ο Μαρτίνς, άρεσε ο Ανδρούτσος

Ο τραυματισμός του Τοροσίδη, η επιστροφή Ελαμπντελαουί, η λύση Ανδρούτσου. Οι σκέψεις του Μαρτίνς για το δεξί άκρο της άμυνας.

Περιμένει τον Ομάρ ο Μαρτίνς, άρεσε ο Ανδρούτσος

Σοβαρό πλήγμα αποτελεί φυσικά για τον Ολυμπιακό ο τραυματισμός του Βασίλη Τοροσίδη, με τον Πέδρο Μαρτίνς να χάνει έναν πολύτιμο παίκτη για τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας στο πρωτάθλημα και σε μία θέση στην οποία είναι εδώ και καιρό νοκ άουτ ο βασικός δεξιός μπακ, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Από αύριο που επιστρέφει η ομάδα στο Ρέντη θα αρχίσει να φαίνεται κατά πόσο ο Νορβηγός (που λόγω της θλάσης έχασε όλα τα μεγάλα ματς του περασμένου μήνα) θα μπορέσει να είναι σε κατάσταση ώστε να υπολογίζεται για το ματς με τον Άρη και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί. Ο Ομάρ θα χρειαστεί σαφώς κι ένα διάστημα προσαρμογής σε αγωνιστικό ρυθμό, ακόμη κι αν είναι 100% έτοιμος από ιατρικής πλευράς. Με τον Μαρτίνς να ψάχνει λύσεις ώστε να είναι έτοιμος για να καλύψει όσο καλύτερα την δεξιά πλευρά της άμυνάς του.

Η χρησιμοποίηση του Θανάση Ανδρούτσου στην Ριζούπολη άφησε θετικές εντυπώσεις, με τον νεαρό παίκτη να καλύπτει σωστά το αμυντικό κομμάτι και να χρειάζεται περισσότερο θράσος στο επιθετικό, ανεβαίνοντας περισσότερο απ' όσο το έκανε στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα. Κι αν δεν μπορέσει ο Ομάρ, η λύση αυτή έχει τον πρώτο λόγο στο πλάνο του προπονητή για το παιχνίδι της Κυριακής.

Από κει και πέρα σε ρόλο δεξιού μπακ έχουν αγωνιστεί το τελευταίο διάστημα τόσο ο Λεονάρντο Κούτρης όσο και ο Γιασίν Μεριά, αλλά αυτές οι εναλλακτικές λύσεις είναι πιο πίσω στο μυαλό του προπονητή. Το βασικό ζητούμενο είναι να γυρίσει δυνατός ο Ομάρ και μέχρι να συμβεί αυτό ο Ανδρούτσος έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μία πολύ καλή λύση ανάγκης, αφού το παιδί έχει την ενέργεια να καλύψει τη θέση αλλά και έχει παίξει από τη δεξιά πλευρά στην καριέρα του σε πιο προωθημένους ρόλους.