Ολυμπιακός: Ο Ποντένσε και ο «καθρέφτης» της σεζόν

Σε ματς που θα μπορούσε να βάλει πάνω από 5 γκολ και να βελτιώσει το κλίμα, ο Ολυμπιακός είχε δοκάρια και τραυματισμούς. Τι έδειξε η «λύσσα» Ποντένσε.

Ολυμπιακός: Ο Ποντένσε και ο «καθρέφτης» της σεζόν

Έμοιαζε με τη σεζόν που έχει φέτος ο Ολυμπιακός το παιχνίδι της Ριζούπολης. Θα ήταν ακριβώς καθρέφτης» εάν έμπαινε και το δοκάρι του... Ελ Χέλβε, διότι θυμηθείτε σε πόσα παιχνίδια οι Πειραιώτες δέχτηκαν γκολ με τον αντίπαλο να κάνει μία φάση. Μην πάτε πολύ μακριά, η Λαμία. Αν πάτε λίγο πιο μακριά, ο ΠΑΟΚ στο Φάληρο.

Μια χρονιά αναποτελεσματικότητας στην επίθεση, με το φαινόμενο να συνεχίζεται και στο ιδιόμορφο σημερινό ματς που ο Ολυμπιακός έπρεπε να συνέλθει από το κάζο της περασμένης εβδομάδας και την απώλεια όλων των στόχων τον περασμένο μήνα. Οι ευκαιρίες που έχασαν ο Χασάν στο πρώτο μέρος και ο Νάτχο στο δεύτερο ήταν δείγμα για ό,τι γίνεται σε πολλά ματς του Ολυμπιακού. Στα περισσότερα. Χαμένα σίγουρα γκολ.

Υπάρχει και η ατυχία, είναι δεδομένο. Δύο δοκάρια, το ένα «διπλό», σε φάση που γίνεται μόνο σε virtual games. Τραυματισμοί από το πουθενά, εκεί που ο Τοροσίδης πάει να κόψει κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού και ο Ρώσση πέφτει άσχημα πάνω στο γόνατό του. Ο Φορτούνης αργότερα, ο Ποντένσε στο τέλος. Εκεί που άλλες ομάδες θα έπαιρναν για πλάκα πέναλτι, ο Ολυμπιακός ούτε καν το... διανοήθηκε. Διότι μην ξεχνάμε ότι συνέβησαν και αυτά πολλές φορές στη φετινή σεζόν, η οποία έφτασε τόσο πολύ νωρίς για τον Ολυμπιακό να στερείται από κίνητρα τίτλων.

Είδαμε και την «λύσσα» του Ποντένσε να παίξει μπάλα. Να δείξει ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει τους καλύτερους παίκτες, έστω κι αν δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει. Ο Πορτογάλος έδωσε έτοιμα τα δύο γκολ στον Χασάν (στο πρώτο τον πρόλαβε ο Στάθης), ενώ είχε κι άλλες έξοχες προσπάθειες. Ο Χασάν έκανε το καλύτερο δυνατό έστω κι αν έχασε τις ευκαιρίες να βάλει κι άλλα τέρματα. Κι άλλοι παίκτες θέλησαν να δώσουν απαντήσεις-ξέσπασμα, αλλά δεν ήταν εύκολο συνολικά για τον Ολυμπιακό, τον Μαρτίνς και τους παίκτες να ξεπεράσουν ό,τι τους συνέβη πριν από μερικές μέρες. Όποιος έχει την παραμικρή ιδέα από ποδόσφαιρο και ομάδες το καταλαβαίνει.

Για τον Ολυμπιακό αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να γίνει αφετηρία ώστε να ακολουθήσουν καλύτερες εμφανίσεις και εμφατικές νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Και να επιβεβαιώσει μια ομάδα που μπορεί να μην κέρδισε τίποτα στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο ότι αυτό συνέβη όχι επειδή δεν ήταν η καλύτερη. Πάνω απ' όλα να πείσουν προπονητής και παίκτες ότι πάνω σε αυτούς (στους περισσότερους έστω) θα πρέπει να «χτιστεί» ο Ολυμπιακός της επόμενης περιόδου. Διότι οι βάσεις είναι όντως στέρεες.