Ολυμπιακός: Η πρωτόγνωρη στήριξη στον Μαρτίνς και οι απαιτήσεις

Μόνο ο 48χρονος τεχνικός έχει καταφέρει να χάσει τα πάντα τέλη Φλεβάρη και ο κόσμος να τον χειροκροτεί. Καθοριστικά τα ματς που απομένουν.

Ολυμπιακός: Η πρωτόγνωρη στήριξη στον Μαρτίνς και οι απαιτήσεις

Την Πέμπτη το βράδυ ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας χάνοντας στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τη Λαμία. Τη Δευτέρα, υπήρχε το ματς με τον ουραγό Απόλλωνα. Στο γήπεδο βρίσκονταν περίπου 300 οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι χειροκρότησαν τον Πέδρο Μαρτίνς πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής ανταπέδωσε και ευχαρίστησε τον κόσμο. Να σημειώσουμε πως ο Ολυμπιακός έχει αποκλειστεί από το Europa League, ενώ έχασε με 3-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Πόσο φυσιολογική σας φαίνεται η αντίδραση του κόσμου του Ολυμπιακού προς το πρόσωπο του προπονητή; Πρώτα απ’ όλα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον σύλλογο, αφού υπό άλλες συνθήκες ο προπονητής θα ήταν κόκκινο πανί για τον κόσμο. Για τον Μαρτίνς δεν ισχύει αυτό σε μία σεζόν που ο Ολυμπιακός μένει χωρίς τίτλο και από αρχές Μάρτη δεν έχει να διεκδικήσει τίποτα. Σημειώστε επίσης ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χωρίς πρωτάθλημα πράγμα πρωτόγνωρο για τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια.

Κι όμως ο κόσμος ακόμα είναι υπέρ του προπονητή. Πρώτον αυτό συμβαίνει, διότι του αναγνωρίζει πως έχει κάνει καλή δουλειά και είδε ωραίο ποδόσφαιρο. Δεύτερον καταλαβαίνει ο κόσμος πως είχε μία νέα ομάδα και την έφτιαξε να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Τρίτον είναι δουλευταράς και παρά τα λάθη του έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ομάδα και της έχει δώσει χαρακτήρα. Τέταρτον ο κόσμος κουράστηκε προφανώς από τις πολλές αλλαγές προπονητών και δεν θέλει να δει το καλοκαίρι να ξηλώνονται τα πάντα και να φτιάχνεται από την αρχή η ομάδα.

Αυτοί είναι οι λόγοι που ο κόσμος δεν έχει ταχθεί κατά του Μαρτίνς γνωρίζοντας βέβαια πως έχει κάνει λάθη και έχει ευθύνες. Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» ξέρουν ότι έχει τις αδυναμίες του, όμως, με το χειροκρότημα τους έδειξαν πως αντέχουν να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα επιστρέψει εμφατικά στους τίτλους.

Βέβαια, όλα αυτά ισχύουν σήμερα, ισχύουν τώρα. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει στα επτά ματς που απομένουν να παίξουν με σοβαρότητα και να πάρουν νίκες σε όλα τα παιχνίδια. Η αδιαφορία και οι απώλειες βαθμών δεν έχουν θέση στα επτά ματς που απομένουν, διότι όλα τα παραπάνω γρήγορα μπορεί να αλλάξουν. Φυσικά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επαναπαυτεί από την αντίδραση του κόσμου.

Να ξεκαθαρίσουμε πως οι τελικές αποφάσεις για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν δεν έχουν παρθεί και κομβικό σημείο γι’ αυτές θα είναι το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.