Όταν βγάζουν διάθεση οι ξένοι...

Όταν βλέπεις τους Ποντένσε, Χασάν, Γκιγιέρμε και Μιράντα να αντιμετωπίζουν με την απαιτούμενη σοβαρότητα ένα ματς όπως αυτό της Ριζούπολης, τότε αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος από τη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Όταν βγάζουν διάθεση οι ξένοι...

Παιχνίδια τύπου Ριζούπολης είναι από αυτά που θα μπορούσε κάποιος ξένος ποδοσφαιριστής να τα δει ως “αγγαρεία”. Για τους Έλληνες δεν κάνουμε καμία αναφορά, γιατί πολύ απλά εκείνοι ξέρουν τι σημαίνει Ολυμπιακός, ακόμα και σε αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια (σ.σ. ασχέτως αν ο Μαρτίνς θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα).

Το ζητούμενο ήταν η προσέγγιση από πλευράς των ξένων ποδοσφαιριστών. Είναι ευχής έργον για τους “ερυθρόλευκους” το γεγονός ότι φέτος τα αποδυτήρια δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την περσινή παιδική χαρά. Όμως, την πολύ καλή εικόνα και σοβαρότητα θα έπρεπε να την επιδείξουν και στα παιχνίδια που απομένουν, στις επτά εναπομείναντες αγωνιστικές.

Στην Ριζούπολη λοιπόν οι ξένοι έβγαλαν διάθεση και αυτό ίσως να είναι το μεγαλύτερο κέρδος από το τρίποντο επί του Απόλλωνα Σμύρνης. Όταν βλέπεις τον Ποντένσε να κλοτσάει τις πινακίδες επειδή έχασε ένα κοντρόλ ή να τρέχει σαν παλαβός για να πιέσει τους αμυντικούς της “Ελαφράς Ταξιαρχίας”, τότε εκεί καταλαβαίνεις ότι οι ξένοι δεν είναι – αυτό που λέει λαϊκά ο κόσμος – μισθοφόροι. Πάνω απ' όλα σέβονται τους εαυτούς τους και την ομάδα που τους πληρώνει.

Όταν βλέπεις τους Χασάν, Γκιγιέρμε και Μιράντα να τα δίνουν όλα σε ένα ματς τύπου Ριζούπολης, τότε αυτό είναι το πρώτο θετικό μήνυμα ενόψει του υπόλοιπου της σεζόν.

Ο Μαρτίνς είχε ξεκαθαρίσει από το Σάββατο στους παίκτες του ότι δεν θα ήθελε με τίποτε να δει κρούσματα αδιαφορίας και αυτό που είδε ήταν, ναι μεν ένα ματς όχι τόσο υψηλού επιπέδου, αλλά ποδοσφαιριστές που δεν έκαναν αγγαρεία.

Όσο για τον Ποντένσε που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα; Τα λόγια είναι περιττά...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΕΡ ΜΑΡΤΙΝΣ

Άλλο ένα αξιοσημείωτο γεγονός από την αναμέτρηση της Ριζούπολης ήταν φυσικά η υποδοχή που επιφύλαξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στον Πέδρο Μαρτίνς. Το ζεστό χειροκρότημα ήταν απλώς η επιβεβαίωση ότι σε πρώτη φάση τον αποκλεισμό από την Λαμία δεν τον “χρεώνουν” στον Πορτογάλο τεχνικό, αλλά στην αναποτελεσματικότητα των ποδοσφαιριστών.

Μπορεί οι 300 οπαδοί που βρέθηκαν στην Ριζούπολη να μην αντιπροσωπεύουν τα εκατομμύρια των Ολυμπιακών, αλλά σίγουρα ήταν ένα πρώτο δείγμα στήριξης προς τον προπονητή.

Έως το τέλος της σεζόν πάντως, οι “ερυθρόλευκοι” δεν θα βρουν Απόλλωνες. Θα συναντήσουν τον Άρη στο Καραϊσκάκη, τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, τον Ατρόμητο στο Φάληρο, ομάδες δηλαδή που θα πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένοι για να ξεπεράσουν το εμπόδιό τους.

Και η αλήθεια είναι μία: Η τελευταία γεύση είναι αυτή που μένει... Και αυτό δεν αφορά σε πρώτη φάση τον Μαρτίνς που φαίνεται ότι στηρίζεται από την ΠΑΕ, αλλά τους ποδοσφαιριστές. Οπότε, καλό είναι να συνεχίσουν με την ίδια διάθεση και στα παιχνίδια που απομένουν.