Ο Ολυμπιακός θα έχει λίγα κέρδη, αλλά πολλά να χάσει

Η σημασία των τελευταίων μέτρων της κούρσας του πρωταθλήματος και η εικόνα που πρέπει να βγάλει η ομάδα από το ματς με τον Απόλλωνα.

Ο Ολυμπιακός θα έχει λίγα κέρδη, αλλά πολλά να χάσει

Το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός πέταξε στα σκουπίδια και τον τελευταίο στόχο που του είχε απομείνει να κυνηγήσει και δεν ήταν άλλος από το Κύπελλο. Ο αποκλεισμός από τη Λαμία έχει δημιουργήσει την αίσθηση πως η σεζόν τελείωσε για τους «ερυθρόλευκους» και πως τα ματς που απομένουν θα γίνουν γιατί απλά πρέπει να γίνουν.

Η απογοήτευση είναι μεγάλη και τα κίνητρα ελάχιστα για τα τελευταία μέτρα της κούρσας. Ο Ολυμπιακός ωστόσο είναι υποχρεωμένος όχι απλά να φτάσει στον τερματισμό, αλλά και να το κάνει με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην ιστορία του και στον κόσμο του. Η αρχή γίνεται από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στο γήπεδο της Ριζούπολης. Κίνητρο μπορεί να μην βρίσκει κανείς, αλλά τα παραπάνω θα πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους άπαντες.

Στο λιμάνι επικράτησε η ψυχραιμία μετά τον αποκλεισμό από τη Λαμία. Άπαντες άφησαν να περάσουν οι ημέρες, να καθαρίσει το μυαλό και να φύγει η ένταση. Οι αποφάσεις θα παρθούν την κατάλληλη στιγμή, ενώ οι διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Το θέμα είναι πως ποδοσφαιριστές και Μαρτίνς δεν έχουν να κερδίσουν και πολλά πράγματα σε αυτά τα τελευταία μέτρα της κούρσας. Από την άλλη έχουν να χάσουν πάρα πολλά αν η εικόνα τους δεν είναι αυτή που πρέπει.

Πρώτα απ’ όλα δύσκολα κάποιος στα ματς που απομένουν θα μπορέσει να αλλάξει την άποψη που έχει διαμορφωθεί από τη μέχρι τώρα πορεία στη σεζόν. Λίγο πολύ στο λιμάνι ξέρουν ποιους θέλουν να κρατήσουν και θα είναι απίθανο να καταφέρει κάποιος να ανατρέψει υπέρ του την κατάσταση. Εις βάρος του, όμως μπορεί να γυρίσει αν η εικόνα δεν είναι αυτή που πρέπει στα οκτώ τελευταία παιχνίδια.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μαζί με τους ποδοσφαιριστές του έκαναν αρκετά καλή δουλειά και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι στην ομάδα άσχετα από τις αποφάσεις που θα παρθούν. Αυτή τη δουλειά οφείλουν να την υπερασπιστούν στις οκτώ αναμετρήσεις που έχουν μπροστά τους. Όσο δύσκολο κι αν είναι σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να βρουν το κίνητρο για να παλέψουν και να πάρουν τις νίκες. Το μοναδικό που δεν αντέχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι αδιαφορία και λευκή πετσέτα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ακόμα και σε μία σεζόν που η ομάδα του Πειραιά έμεινε εκτός Κυπέλλου από τη Λαμία και μάλιστα με εντός έδρας ήττα η τελευταία εντύπωση είναι αυτή που μένει. Εύκολα θα ξεχαστούν τα καλά παιχνίδια αν ο Ολυμπιακός δείξει αδιαφορία. Και στον Ρέντη γνωρίζουν καλά πως με τις νίκες τους από εδώ και πέρα ελάχιστοι θα ασχοληθούν, αλλά με τις απώλειες τους θα ασχοληθούν όλοι.