Αθεράπευτα άρρωστος! (vid)

Το πρωτάθλημα άρχισε ξανά, αλλά ο Ολυμπιακός είχε μείνει στη διακοπή. Οι Πειραιώτες έμειναν στο 1-1 με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά και κινδυνεύουν να χάσουν και τη δεύτερη θέση.

Αθεράπευτα άρρωστος! (vid)

ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Πέρασαν είκοσι ημέρες από το τελευταίο παιχνίδι που είχε δώσει ο Ολυμπιακός και ήταν εκείνο το άνετο 0-4 επί του Πλατανιά στα Χανιά. Η Super League ξεκίνησε ξανά, αλλά η ομάδα του Πειραιά προφανώς είχε μείνει στη διακοπή. Το 1-1 με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία δείχνει πως η φετινή κατάσταση δεν έχει γιατρειά. Η ομάδα του Ανιγκό προηγήθηκε στο 4’ με τον Νιάσε και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 49’ με τον Ανσαριφάρντ.

Υπεροχή, αλλά μέχρι εκεί

Ο Όσκαρ Γκαρθία παρέταξε την ομάδα του Πειραιά με μία μόνο αλλαγή σε σχέση με το ματς των Χανίων. Μόνο ο Οτζίτζα έπαιξε από την αρχή αντί του Φορτούνη και οι υπόλοιποι δέκα ήταν οι ίδιοι που είχαν νικήσει με 4-0 τον αδύναμο Πλατανιά. Σε ένα πρωτάθλημα που τα πάντα έχουν πάει στις δικαστικές αίθουσες ο Ολυμπιακός είχε την υποχρέωση να τελειώσει με πέντε νίκες το πρωτάθλημα. Αποδείχτηκε πως αδυνατούσε να το κάνει αυτό και κάπως έτσι έμεινε στο 1-1 με τον αξιόμαχο Λεβαδειακό του Ανιγκό. Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν ορεξάτα το ματς με τον Οτζίτζα να τροφοδοτείται από τον Ομάρ και εκείνος να φτιάχνει για τον Καρίμ, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει το 0-1. Μία φάση που έγινε μόλις στο 2’. Στο 4’ όμως ο Ολυμπιακός δέχτηκε το γκολ από μία στατική φάση. Ο Σουμπίνιο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Νιάσε πήδηξε μόνος του στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Από ‘κει και πέρα το σκηνικό ήταν μονότονο στο γήπεδο Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς. Το ματς παιζόταν στο μισό γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή, ενώ οι Βοιωτοί προσπαθούσαν να τους κρατήσουν μακριά από την εστία του Επασί. Ό,τι καλύτερο έκανε η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε από τα πόδια του Ομάρ, ενώ η επιλογή της ομάδας ήταν να αναπτύσσεται από αριστερά με τον Κούτρη. Ο τρόπος ανάπτυξης των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν μονότονος και με γιόμες από το κέντρο του γηπέδου προσπαθούσαν να βρουν τους επιθετικούς. Μιραλάς και Οτζίτζα δεν μπορούσα να βοηθήσουν, ενώ στο πρώτο μέρος ο Κούτρης που πήρε πολλές μπάλες δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό. Το 1-0 ήταν φυσιολογικό κόντρα σε έναν αντίπαλο που είχε οργανωθεί στην άμυνα του και όποτε του παρουσιαζόταν η ευκαιρία προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα.

Η είσοδος του Φορτούνη, το 1-1 και οι γιόμες

Στην επανάληψη ο Γκαρθία έβαλε στο γήπεδο τον Φορτούνη βγάζοντας τον πολύ κακό Μάριν. Ο Καταλανός τεχνικός μετατόπισε δεξιά τον Οτζίτζα σε έναν σχηματισμό που είχαμε δει μερικούς μήνες πριν και είχε κατακριθεί από πολλούς. Το γκολ ήρθε τελικά χάρη στον Κούτρη που ανέβασε στροφές. Ο νεαρός μπακ έκανε την μπαλιά για τον Καρίμ, εκείνος βγήκε μόνος απέναντι στον Επασί και δεν αστόχησε, κάνοντας το 1-1. Με το γκολ να έρχεται γρήγορα και στο ιδανικό σημείο όλα έμοιαζαν ιδανικά για τον Ολυμπιακό. Αποδείχτηκε, ωστόσο ότι τα πράγματα δεν ήταν και τόσο απλά για τους πρωταθλητές.

Ο Λεβαδειακός παρέμενε οργανωμένος στην άμυνα του, ενώ το μόνο θετικό ήταν πως είχε ανεβάσει την απόδοση του ο Κούτρης. Στο 71’ ο νεαρός μπακ έφτιαξε νέα καλή φάση για τον Καρίμ, αλλά την προβολή του την έβγαλε ο Επασί. Ο Ολυμπιακός πίεζε, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος οι γιόμες από το κέντρο του γηπέδου γίνονταν όλο και περισσότερες. Στο 75’ λίγο έλειψε να γίνει και το 2-1, αλλά ο Μαρκόφσκι κατάφερε να αστοχήσει από προ κενής εστίας. Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού από εκείνο το σημείο και μετά σημειώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ρομαό να βρίσκει τον Ελαμπντελαουί, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στον Επασί.

Κάπως έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος. Ο Ολυμπιακός ναι μεν έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Ανσαριφάρντ, αλλά από την άλλη είναι μία ομάδα που δεν πείθει. Αναπτύχθηκε με γιόμες και με σέντρες από τους δύο μπακ, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να είναι οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας. Πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί ακόμα και η δεύτερη θέση.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ... πρώτα απ’ όλα είναι μία ομάδα που φαίνεται πως έχει σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη της. Έχει επίσης σοβαρό θέμα στα τελειώματα, διότι κραυγαλέες ευκαιρίες δεν έγιναν γκολ. Μία ομάδα προβλέψιμη που αναπτύχθηκε μόνο από τα άκρα, ενώ έγιναν και πολλές γιόμες από τους χαφ.

Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΓΙΑΤΙ… ήταν αποτελεσματικός στην πρώτη στημένη φάση που είχε και κατάφερε να σκοράρει. Επίσης ήταν πολύ καλά οργανωμένος στην άμυνα του, ενώ το συγκρότημα του Ανιγκό δεν έχασε την ψυχραιμία του, ούτε μετά το γκολ του Καρίμ.

Η ΔΙΑΤΗΣΙΑ: Δεν είχε δύσκολη φάση το παιχνίδι και ο διαιτητής Κουτσιαύτης δεν αντιμετώπισε σοβαρά θέματα.

Μικρογραφία

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

ΓΚΟΛ: 4’ Νιάσε – 49’ Ανσαριφάρντ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιαύτης (Άρτας)

ΚΑΡΤΕΣ: 15’ Νιάσε, 47’ Ρομαό, 50’ Τσαμπούρης, 66’ Σισέ, 66’ Μποτία

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζ. Ανιγκό): Επασί, Αντιλέχου, Σουμπίνιο (68’ Μπελγκαζουανί), Φαβάρο, Ντιόγο, Μαρκόφσκι, Νιασέ, Γιακουμάκης, Μητρόπουλος (92’ Καραχάλιος), Τσαμπούρης, Σαβαντόγκο (69’ Καλτσάς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ο. Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Μάρτινς (65’ Σεμπά), Μάριν (46’ Φορτούνης), Οτζίτζα, Μιραλάς (86’ Τζούρτζεβιτς), Ανσαριφάρντ.

Το 1-0 από τον Νιάσε

Το 1-1 από τον Ανσαριφάρντ