Χιμένεθ: Δεν ψάχνω δικαιολογίες, ήταν ανώτερος ο Άρης

Ο τεχνικός της "Ένωσης" μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του "Κλεάνθης Βικελίδης" για τα προβλήματα της ΑΕΚ και τη δίκαιη επικράτηση του αντιπάλου της.

Χιμένεθ: Δεν ψάχνω δικαιολογίες, ήταν ανώτερος ο Άρης

Όλα όσα είπε ο προπονητής του "Δικεφάλου" μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Άρη.

Για το αν έπαιξαν ρόλο οι απουσίες:

Ο Άρης υπήρξε ανώτερος. Δεν θα ψάξω να βρω δικαιολογίες. Ήταν πολύ πιο δυνατός στο παιχνίδι του. Δεύτερον, έχει έναν ποδοσφαιριστή τον οποίον γνωρίζω καλά, τον Ματίγια, ο οποίος όποτε εκτελούσε στημένη φάση εμείς είχαμε κίνδυνο. Ο Άρης ήταν ανώτερος από εμάς σ’ αυτά τα δύο πράγματα και ήταν ο δίκαιος νικητής. Το πρόβλημα είναι ότι απουσιάζουν Λόπεζ και Χούλτ, αναγκαστήκαμε να παίξουμε πολύ με τον Μπακάκη, χρειάστηκε να βγει κι ελπίζω να μη γίνει κάτι αντίστοιχο με τον Γκάλο. Χάσαμε όμως γιατί ο Άρης έπαιξε με μεγαλύτερη ένταση και ήταν αποτελεσματικός στα στημένα.

Για το αν δεν υπάρχει κίνητρο στους παίκτες του για στο πρωτάθλημα:

Αυτό το λέτε εσείς. Δεν έχω δει κάτι εγώ. Σε αυτήν την ερώτηση δεν υπάρχει απάντηση γιατί δεν είναι έτσι.

Για τις αλλαγές στη διάταξη:

Μου έλειπε ένα στόπερ και ένα αριστερό μπακ…

Για το ότι δεν έγινε τελική στην εστία:

Είχαμε την κατοχή, αλλά ήμασταν ακίνδυνοι. Ο Άρης ήταν ανώτερος. Με τον Ατρόμητο είχαμε ευκαιρίες, με τον Ατρόμητο λιγότερες. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Για το αν είναι ρεαλιστική η βαθμολογική διαφορά με τον Άρη:

Βρίσκομαι εδώ περίπου έναν μήνα. Δεν είμαι αυτός που θα κρίνει ένα πρωτάθλημα το οποίο ξεκίνησε από τα τέλη Αυγούστου οπότε δεν μπορώ να κρίνω.