Κοβάσεβιτς: «Μας έχουν ”κλέψει” - Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για Μαρινάκη»

Όλα γίνονται για πολιτικά και κυβερνητικά συμφέροντα υποστήριξε στην «El Mundo Deportivo» ο τεχνικός σύμβουλος του Ολυμπιακού.

Κοβάσεβιτς: «Μας έχουν ”κλέψει” - Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για Μαρινάκη»

Συνέντευξη στην Ισπανική «El Mundo Deportivo» παραχώρησε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για τις κατηγορίες με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπος ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την αθωότητα του ηγέτη του Ολυμπιακού, μίλησε για τη διακοπή του πρωταθλήματος και την ανάμιξη της πολιτικής στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντάρκο Κοβάσεβιτς:

Για την Ρεάλ Σοσιεδάδ και την άφιξη του Λορέν στον ρόλο του τεχνικού διευθυντή: «Μόνο ο Χοκίν Απεριμπέι γνωρίζει αν είναι χαρούμενος μαζί του ή όχι, αλλά νομίζω ότι ο Λορέν έχει κάνει καλή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Οδήγησε τη Σοσιεδάδ από τη δεύτερη κατηγορία στην πρώτη, πούλησε πολλούς καλούς παίκτες, όπως ο Γκριεζμάν και ο Ιγιαραμέντι, οι οποίοι μάλιστα έφεραν πολλά λεφτά στα ταμεία της ομάδας. Παρόλο που δέχεται έντονη κριτική στο θέμα των μεταγραφών δεν είναι εύκολη η δουλειά του και δυστυχώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο πια. Κανείς δεν μπορεί να κάνει συνέχεια μεταγραφές».

Για την πιθανότητα να πάρει τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Ρεάλ Σοσιεδάδ: «Για μένα η Ρεάλ είναι το σπίτι μου και πάντα θα είμαι ευγνώμων στον Λορέν, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα. Τελοσπάντων του εύχομαι καλή επιτυχία, ήταν συνεργάτης μου και το λέω από τα βάθη της καρδιάς μου».

Για το πως βλέπει τα επόμενα παιχνίδια της Σοσιεδάδ: «Απομένουν εννιά παιχνίδια και η Σοσιεδάδ πρέπει να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική, κι αρχής γενομένης από το ματς με την Εϊμπάρ την περιμένουν δύσκολα παιχνίδια. Δεν είναι ποτέ εύκολο κόντρα στην Εϊμπάρ και ούτε ήταν πολύ φιλικό το κλίμα ακόμα και όταν έπαιζα εγώ. Έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή όπως είναι ο Μεντιλιμπάρ και είναι μια πολύ καλή ομάδα που θα δυσκολέψει πολύ τη Σοσιεδάδ».

Για το γεγονός πως η Εϊμπάρ είναι στην πρώτη κατηγορία πλέον, ενώ όταν ο Κοβάσεβιτς έπαιζε στην Ισπανία ήταν πάντα στην Segunda είπε: «Αρχικά ήταν πολύ σπάνιο να βλέπεις την Εϊμπάρ στην πρώτη κατηγορία, αλλά τώρα έχουν δείξει πως είναι μια εξαιρετική ομάδα που παλεύει ακόμα και για την έξοδό της στο Europa League».

Για την κατάσταση που επικρατεί φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι μια πολύ σπάνια εποχή στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός πάντα ήταν ένας σύλλογος που κέρδιζε πολλούς τίτλους, αλλά τη φετινή σεζόν κανείς δεν μιλάει για ποδόσφαιρο στη χώρα με όλα αυτά τα περιστατικά που συμβαίνουν κι όλα τα προβλήματα και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν».

Ποια είναι τώρα η κατάσταση; «Το πρωτάθλημα συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα και η ΑΕΚ είναι το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών για την εισβολή των οπαδών του στο ματς με την ΑΕΚ και τα πράγματα είναι περίπλοκα. Μας έχουν ”κλέψει” τέσσερις βαθμούς κι έχουν απομείνει πέντε παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και τα πέντε, για να δούμε αν έχουμε κάποιες πιθανότητες».

Για τις κατηγορίες κατά του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Κοβάσεβιτς είπε: «Είναι καθαρός άνθρωπος και έχει κάνει πολλά για τον Ολυμπιακό επειδή αγαπά το ποδόσφαιρο.Είναι επιχειρηματίας, ο οποίος έχει εταιρείες σκαφών και κατασκευαστικών, αλλά πλέον αφού δεν υπάρχουν συζητήσεις για ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, πολλά ψέματα λέγονται γι ‘αυτόν. Τον συνδέουν με θέματα διακίνησης ναρκωτικών και βάζω το χέρι μου στη φωτιά για να ξεκαθαρίσω πως είναι ψέματα και πως όλα γίνονται για πολιτικά και κυβερνητικά συμφέροντα. Ο Μαρινάκης έχει εταιρείες στην Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον γνωρίζω εδώ και οκτώ χρόνια και, αν και δεν το χρειάζεται, θέλω να τον υπερασπιστώ δημόσια επειδή είναι ο πρόεδρός μου και επειδή τον ξέρω και είμαι σίγουρος ότι όλα είναι ψέματα».