Λαζαρίδης: Ο Ολυμπιακός παραβίασε ολόκληρο τον ΚΑΠ και τιμώρησαν τον ΠΑΟΚ

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης σε δηλώσεις του τα έβαλε για μια ακόμα φορά με το κατεστημένο της Αθήνας που «επιχειρεί να γκρεμίσει τον ΠΑΟΚ από την κορυφή».

Λαζαρίδης: Ο Ολυμπιακός παραβίασε ολόκληρο τον ΚΑΠ και τιμώρησαν τον ΠΑΟΚ

Ο κ. Λαζαρίδης για ψηφοθηρικούς λόγους επιχειρεί ξανά να διχάσει την Ελλάδα χωρίζοντάς την σε βορρά και νότο, ή πιο συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι ομάδες της Αθήνας (εννοώντας Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό) βρήκαν τρόπο να ενωθούν προκειμένου να «γκρεμίσουν» τον ΠΑΟΚ, ενώ για τον Ολυμπιακό τόνισε ότι στον αγώνα της Τούμπας που δεν ξεκίνησε ποτέ επειδή οπαδός του ΠΑΟΚ πέτυχε τον Γκαρθία με ρολό ταμειακής μηχανής παραβίασε ολόκληρο τον ΚΑΠ και τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ξεκίνησε στραβά, πορεύτηκε στραβά και πορεύεται στραβά. Από παλιά επισημάναμε και εν τέλη διακωμωδούσαμε τις παθογένειες του ποδοσφαίρου. Και το δημόσιο έκανε πάντα τα στραβά μάτια στις παρανομίες και παρατυπίες των τριών. Ποτέ οι ομάδες από τη Μακεδονία δεν αντιμετωπίσθηκαν στα ίσια με τις ομάδες των Αθηνών. Εγώ αυτό εννοούσα όταν μιλούσα για Αθηνοκεντρικό κατεστημένο εννοούσα αυτές τις παθογένειες, κάτι που ενοχλεί. Είναι όμως μια πραγματικότητα».

«O Ολυμπιακός παραβίασε ολόκληρο τον ΚΑΠ και τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ»

«Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, παραβίασε ολόκληρο τον ΚΑΠ και στο τέλος τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ. Αν ο διαιτητής στο συγκεκριμένο ματς ήταν ξένος δεν θα συμπεριφερόταν έτσι. Να φεύγουν οι παίκτες πριν το πει ο διαιτητής; Βλέπουμε και βιώνουμε απίστευτα πράγματα. Για αυτό είπα ότι έχει παραβιαστεί ο ΚΑΠ. Έφυγε η ομάδα, δεν άφησε τον γιατρό να εξετάσει τον Γκαρθία, όταν είδε το τραύμα που μπορεί να έγινε από μάσημα είπε ότι μπορεί να συνεχίσει. Με δική του πρωτοβουλία και χωρίς να πάει σε δημόσιο νοσοκομείο όπως προβλέπεται, έφυγε με δικό τους όχημα και πήγε στο Διαβαλκανικό που συνεργάζεται με τον Ολυμπιακό. Τι αξία μπορεί να έχει η διάγνωση; Ποιος ήταν αυτό που διαβεβαίωσε ότι δεν θα έχουν επιπτώσεις για όλα αυτά;».

«Είχαμε εφτά ομάδες στη Μακεδονία που ήταν στην Α΄ Εθνική, τώρα μόνο μία»

«Εκεί έκανα μία στατιστική ιστορική αναδρομή στον υπουργό που παρουσίασα κάποια στοιχεία.

To 1980/81 υπήρχαν εφτά ομάδες στη Μακεδονία, τρεις εξ’ αυτών από τη Θεσσαλονίκη και έξι από την Αθήνα. To 1990/91 έξι ομάδες Μακεδονίας, εφτά των Αθηνών. To 2010/11 πέντε ομάδες στην Μακεδονία, πέντε των Αθηνών. Φτάσαμε πέρυσι να έχουμε δύο μόλις ομάδες από τη Μακεδονία που είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής. Ζήτησα από τον Βασιλειάδη πέρυσι να προστατέψει τον Ηρακλή με την περιπέτεια της αδειοδότησης. Ακόμα και για λόγους συμβολισμού θα έπρεπε να βρεθεί μία λύση. Αρνήθηκε να το κάνει. Έτσι, έπεσε ο Ηρακλής και φτάνουμε σήμερα όλη η Μακεδονία να εκπροσωπείται μόνο από τον ΠΑΟΚ και αυτή να πλήττετε, προσπαθούν και αυτή την ομάδα να την αποκεφαλίσουν. Δεν φανταζόταν κανείς πόσους τρόπους θα σκεφτούν για να ανακόψουν την πορεία μίας ομάδας. Βλέπουμε 6-7 ομάδες από την Αθήνα να εξασφαλίζουν μόνιμα την παρουσία τους και απορώ τι ακριβώς κάνουν και γίνεται αυτό. Αυτά γίνονται μόνο εδώ.

Στην Αγγλία υπάρχουν τρεις ομάδες στο Λονδίνο και όλες οι υπόλοιπες πόλεις έχουν από δύο. Στην Ιταλία υπάρχουν δύο ομάδες στη Ρώμη, από δύο το Μιλάνο και το Τορίνο και όλες οι υπόλοιπες πόλεις από μία ομάδα. Στην Γερμανία το ίδιο.

Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό το απίστευτο πράγμα. Σε όλες τις ευρωπαικές χώρες υπάρχουν ομάδες που το παίρνουν περισσότερες φορές το πρωτάθλημα, αλλά δεν αποκλείονται και οι άλλες ομάδες από το να το πάρουν. Εδώ τα τελευταία 20 χρόνια ξέρουμε στα μισά του χρόνου ποιος θα είναι ο πρωταθλητής και τον επόμενο χρόνο. Αυτό είναι πρωτοφανές. Με λητούς και δεμένους εξασφαλίζεται ο τίτλος».

«Καμία σχέση ο χρόνος που αφιερώθηκε για τον Σαββίδη με αυτόν που αφιερώθηκε για την ποινική δίωξη για το Noor 1»

«Από την άλλη, είχαμε μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ έναν καταιγισμό με την εικόνα του Σαββίδη με το όπλο. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι μία καλή εικόνα αυτό. Ότι προβλέπεται θα εφαρμοστεί. Δεν υπάρχει κάποιο ποινικό αδίκημα βέβαια από τη στιγμή που κατέχει κάποιος άδεια. Θα τιμωρηθεί από τον ΚΑΠ για ότι έγινε. Όμως για να δούμε για την υπόθεση του Noor 1 και την ποινική δίωξη που ασκήθηκε. Είδα κάποια στατιστικά στοιχεία που λέγαν ότι με τον Σαββίδη τα δελτία ειδήσεων αφιερώσαν γύρω στα 40-50% του χρόνου τους, ενώ με την υπόθεση των ποινικών διώξεων ασχοληθήκαν από 0-2%. Αυτό επιβεβαιώνει το Αθηνοκεντρικό κατεστημένο που κατευθύνει την κοινή γνώμη».

«Όταν άλλοι έπαιρναν τα λεφτά τους και τα πήγαιναν στο εξωτερικό, ο Σαββίδης έφερε τα δικά του στην Ελλάδα»

«Με αυτό κατάφεραν να συσπειρώσουν όλους τους Μακεδόνες και όλους του Πόντιους. Αν ο Σαββίδης έκανε επενδύσεις στην Αθήνα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Σε μία επενδυτική ανομβρία στην Μακεδονία και τη Θράκη, όταν άλλοι παίρναν τα χρήματα και τα βγάζανε στο εξωτερικό, ο Σαββίδης ήρθε και τα χρήματα που κέρδισε στο εξωτερικό τα επενδύει στη χώρα μας.

Μπορούμε να δούμε τη ΣΕΚΑΠ, το Μακεδονία Παλλάς όπου διπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων, το ίδρυμα όπου άνοιξε στο Πανεπιστήμιο που είναι η έδρα των Ποντιακών σπουδών. Κανένας δεν αφιέρωσε χρόνο από τα κανάλια για το έργο που έχει γίνει».

«Αυτά θα προτείνω για το εμετικό σύνθημα «Βούλγαροι»».

«Κάποιοι μου λέγαν ότι διχάζω την Ελλάδα. Κάποιος που επισημαίνει τις παθογένειες δεν διχάζει, αλλά αυτός που τις δημιουργεί το κάνει. Θυμάμαι από παλιά που στα γήπεδα της Αθήνας φωνάζαν το εμετικό σύνθημα “Βούλγαροι”. Μας ρώτησε κανείς πως νιώθαμε; Βγήκε κάποιος από τους πολιτικούς ή δημοσιογράφους της Αθήνας όχι μόνο να καταδικάσει, αλλά να προτείνει απλά κάποιο μέτρο για να σταματήσει αυτό;

Εγώ θα προτείνω σε όποιο γήπεδο θα ακουστεί αυτό το απαράδεκτο σύνθημα να διακόπτεται ο αγώνας, να κατοχυρώνεται στην αντίπαλη ομάδα και η γηπεδούχος ομάδα να υποβιβάζεται και να ξεκινάει με -5 ή -10 βαθμούς. Πρέπει να πέσει “βαρύς ο πέλεκυς” για αυτά τα συνθήματα και αυτούς που επιλέγουν αυτή την τακτική. Και αυτό γιατί πλήττει τον πατριωτισμό και το εθνικό φρόνημα. Αν κάποιος διαφωνεί με αυτό, ας βγει δημόσια να το πει και θα κρίνει ο λαός αν έχει δίκιο ή όχι».

«Θυμούνται την κάθαρση όταν κάποια ομάδα από τη Μακεδονία πάει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα»

«Μου λένε κάποιοι ότι θέλουν την κάθαρση. Αν δούμε ιστορικά πότε ξεκινάει η κάθαρση, πάντα αυτό γίνεται όταν κάποια άλλη ομάδα από τη Μακεδονία πάει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ΠΑΟΚ και τώρα θυμούνται την κάθαρση. Και όλα αυτά προκειμένου να εμποδίσουν και να εξασφαλίσουν ότι δε θα φύγει ο τίτλος από το λεκανοπέδιο.

Τώρα βρήκαν το Grexit αλλά δεν πείθουνε κανέναν. Στο κάτω κάτω οι δικές μας ομάδες βιώνουν τον αποκλεισμό. Τώρα που πήγε να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα βρίσκουν διάφορους τρόπους προκειμένου να του κόψουν την πορεία και θέλουν να εξασφαλίσουν την πρώτη και δεύτερη θέση ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Πριν δύο χρόνια με τα στημένα παιχνίδια, με κάποιες οργανώσεις με παράνομα στοιχήματα που γελούσε όλος ο παγκόσμιος τύπος, καμιά ομάδα από αυτές που συμμετείχαν δεν ήταν από τη Μακεδονία. Τιμωρήθηκε κανείς?

Κάτι άλλο που θα προτείνω είναι το VAR, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμοστεί. Από τη στιγμή που θέλουμε να περιορίσουμε τη βία, θα πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία ή να περιορίσουμε τη δυσπιστία. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει η δυνατότητα να μπορούν οι διαιτητές να δούνε ξανά τη φάση και να πάρουν τη σωστή απόφαση. Βλέπουμε όμως ότι οι ομάδες που δεν το θέλουν είναι αυτοί που ευνοούνται μονίμως. Αυτή όμως είναι η καλύτερη λύση και για να περιορίσουμε τη βία. Επιβάλλεται το VAR γιατί πάντα τα λάθη γίνονται υπέρ συγκεκριμένων ομάδων. Όταν ο φίλαθλος δει ότι οι παράγοντες και των δύο ομάδων με τους διαιτητές θα δουν ξανά τι έχει συμβεί θα ξέρουμε ότι έχει αποκατασταθεί το δίκιο».

Για τις χειρονομίες των παικτών;

«Είδαμε τι έγινε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Είδαν ότι ο κόσμος δεν αντιδράει και αρχίσανε και κάναν χειρονομίες. Εγώ θα προτείνω να πέφτει βαρύς ο πέλεκυς. Να υπάρχουν βαρύτατες ποινές. Δεν μπορεί να απαιτούμε από τον φίλαθλο να είναι άψογος και να υπάρχουν μερικοί ποδοσφαιριστές να μην σέβονται. Αυτοί κερδίζουν, δεν πληρώνουν όπως κάνει ο φίλαθλος. Θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Τα περισσότερα ξεκινούν και προκαλούνται από αυτούς».

«Οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν ποδόσφαιρο και όχι μία παράσταση με στημένους ρόλους»

«Θέλω να κάνω μία αναδρομή στους μέσους όρους των εισιτηρίων τα τελευταία χρόνια. Αν πάμε στο 2008/09, ο μ.ο ήταν 6.650, το 2010/11 όταν μπήκε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό πήγαμε στα 6.807, το 2011/12 5.274 και πάει λέγοντας. Φτάσαμε τη σεζόν 2014/15 3.456. Βλέπουμε λοιπόν ότι έχουμε μία συνεχείς πτώση. Αυτό δείχνει ότι οι φίλαθλοι έχουν νοημοσύνη και οι “οπαδοί” θέλουν να βλέπουν ένα κανονικό ποδόσφαιρο και όχι μία παράσταση με στημένους ρόλους. Που είναι γνωστός ο ρόλος του κομπάρσου».

Για την απόφαση και αν άξιζε τέτοια τιμωρία ο ΠΑΟΚ:

«Είναι παράλογη όπως και η απόφαση με τον Oλυμπιακό. Κάποιοι λένε ότι ο ΠΑΟΚ πήρε πίσω τους βαθμούς. Δεν σκέφτονται ότι ο Ολυμπιακός πήρε τους τρεις βαθμούς που ήθελε χωρίς να παίξει. Έτσι έγινε και με την ΑΕΚ. Είναι άδικη η απόφαση. Φαίνεται να μην έχουν λάβει υπόψη όλα τα στοιχεία που κατατέθηκαν. Περιμένω με την έφεση μήπως διορθωθεί κάτι».

Για το ότι βγήκε η απόφαση όταν έφυγε ο Τσίπρας:

«Δεν το ξέρω. Θα το δω. Εκείνο που θέλω να διαβεβαιώσω είναι ότι η δημοκρατία λειτουργεί και ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη από την Κυβέρνηση. Σέβομαι τους δικαστές και τις αποφάσεις τους. Δεν πιστεύω ότι συνδέονται».

Για το τι θα έλεγε στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που έχουν εξοργιστεί;

«Είμαι κατά της βίας. Συνιστώ ψυχραιμία γιατί όταν ξεφεύγουν από την λογική οι αντιδράσεις, τελικά χάνεις και το δίκιο σου. Όλα τα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας πρέπει να τα εξαντλείς αλλά σε λογικά πλαίσια».

Για το ότι ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε στη βουλή ότι είναι Ολυμπιακός:

«Δεν τον τιμά που βγαίνει και το λέει στη Βουλή. Είναι υπουργός του ελληνικού λαού ή του Ολυμπιακού; Το ότι το είπε άρει την εμπιστοσύνη όλων των φιλάθλων. Δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις με εμπιστοσύνη. Αν θέλουμε εξυγίανση, ο υπουργός θα πρέπει να είναι εξωκοινοβουλευτικός και να μην έχει ανάγκη την ψήφο. Ο τόπος καταγωγής να μην είναι ούτε το λεκανοπέδιο ούτε η Μακεδονία».

Για το αν η όλη αυτή επίθεση που δέχεται ο ΠΑΟΚ έχει στόχο τον Σαββίδη κυρίως και κατ΄ επέκταση την απομάκρυνσή του:

«Ο Σαββίδης κράτησε ζωντανή της ΣΕΚΑΠ, έκανε το ίδρυμα που ασχολείται με φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Έχει βοηθήσει σωματεία, πολλές οικογένειες και παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Εγώ άκουσα τον πατέρα από τον Πειραιά που ευχαρίστησε δημόσια τον Ιβάν Σαββίδη για τη βοήθεια που είχε για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα δύο του παιδιά. Πράγματα που είναι συγκινητικά».

Ένα σχόλιο για σχέση ΝΔ και Μαρινάκη και τη στάση της:

«Δεν έχουν καμιά σχέση η αντίδραση για Σαββίδη με του Μαρινάκη. Ο λαός μας κρίνει για όλα αυτά. Το πως αντιδρούμε. Όπως είπα οι χρόνοι που αφιέρωσαν δεν συγκρίνονται».

«Πρέπει οι ομάδες της Θεσσαλονίκης να βρουν το σημείο που τους ενώνει»

«Στην Αθήνα μόλις κινδύνευσαν να φύγει ο τίτλος από το λεκανοπέδιο βρήκαν τον τρόπο να ενωθούν στην προσπάθεια να κόψουν την πορεία του ΠΑΟΚ. Άρα πρέπει να βρουν το σημείο που τους ενώνει και οι ομάδες της Θεσσαλονίκης για να τους αντιμετωπίσουν. Βλέπουμε με τον Ηρακλή και τον Παναθηναικό τι γίνεται. Βρήκαν τον τρόπο να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Η ΑΕΚ έκανε την εισήγηση για αλλαγή του κανονισμού και ο Ολυμπιακός συμφώνησε. Γιατί να μη το κάνουμε και εμείς;».