Αχ βρε Χασάν, δεν κράταγες ένα γκολ για το Κίεβο

Ο Αιγύπτιος έκανε χατ τρικ με τον ΟΦΗ και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν μπορούσε όμως να κρατήσει “καβάτζα” ένα γκολ για το Κίεβο;

Αχ βρε Χασάν, δεν κράταγες ένα γκολ για το Κίεβο

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είπαν ότι άφησαν πίσω τον αποκλεισμό από την Ντιναμό Κιέβου, αλλά στην πραγματικότητα όλοι τους έκαναν λόγο για μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία να συνέχιζαν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Κι αυτό, όχι γιατί αποκλείστηκαν από μία καλύτερη ομάδα, αλλά αποκλείστηκαν από τη δική τους αστοχία, τη δική τους αναποτελεσματικότητα.

Ο Αχμέντ Χασάν πέτυχε χατ τρικ με τον ΟΦΗ. Δεν κράταγες “καβάτζα” βρε Αχμέντ ένα για το Κίεβο; Κανείς όμως δεν μπορεί να τον κατηγορήσει, γιατί σε εκείνη την χαμένη ευκαιρία του “Ολιμπίσκι”, μια χαρά έκανε την προβολή, αλλά ο Ντένις Μπόικο έκανε το παιχνίδι της ζωής του κόντρα στον Ολυμπιακό. Ένας Μπόικο που οι ίδιοι οι Ουκρανοί δημοσιογράφοι τον “κατηγορούσαν” για έναν τερματοφύλακα που είναι ιδιαιτέρως ασταθής...

Για το παιχνίδι με τους Κρητικούς δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά πράγματα. Ο Ολυμπιακός έδινε την εντύπωση ότι μπορούσε να βάλει γκολ με οποιονδήποτε τρόπο ήθελε. Είτε με λόμπες, είτε με ψαλιδάκια, είτε με ψαράκια, είτε με φάουλ, είτε με κόρνερ, είτε με αντεπιθέσεις, είτε με οργανωμένες επιθέσεις.

Σε αυτό πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε πέρα από την ποιότητα των “ερυθρολεύκων”, το γεγονός ότι ο ΟΦΗ κατέβηκε στο Καραϊσκάκη για να παίξει ποδόσφαιρο. Ναι μεν έριξε και τις... κλοτσιές του στο ξεκίνημα του ματς, όπως φοβόταν ο Μαρτίνς, αλλά η συνολική του εικόνα παρέπεμπε σε μία ομάδα που δεν εμφανίστηκε στον Πειραιά για να “καταστρέψει” το ποδόσφαιρο του αντιπάλου.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΟΦΗ έκανε αυτό που υποσχέθηκαν οι παίκτες στον προπονητή τους και εν συνεχεία στον κόσμο. Ξεκίνησαν με... γκολ και θέαμα το επόμενο δίμηνο που έχει ακόμη οκτώ αγωνιστικές για το πρωτάθλημα και την πρόκληση του Κυπέλλου.

Το 1-1 της Κυριακής του ΠΑΟΚ με τον Άρη το... σιγοψιθύριζαν οι “ερυθρόλευκοι” στις μεταξύ τους συζητήσεις, έλεγαν στα αποδυτήρια για παράδειγμα “βρε μπας και χάσει κι αλλού βαθμούς ο ΠΑΟΚ;”, όμως, δημοσίως το χειρίστηκαν πολύ σωστά.

Οι Φορτούνης, Τσιμίκας, Χασάν και Κούτρης έθεσαν ως στόχο τις οκτώ νίκες εώς το τέλος του πρωταθλήματος και φυσικά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Τώρα, αν χάσει ο ΠΑΟΚ κι αλλού βαθμούς και αρχίζει ο Ολυμπιακός να “ροκανίζει” τη διαφορά, εδώ είμαστε και θα τα ξανασυζητήσουμε. Ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο φυσικά είναι ο “Δικέφαλος του βορρά”, δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα πράγματα.