Η χειρότερη χρονιά της τριετίας του Ένγκελς!

Ο Βέλγος στόπερ είδε ξανά τον Όσκαρ Γκαρθία να μην τον συμπεριλαμβάνει σε αποστολή αγώνα πρωταθλήματος και πλέον έχει φτάσει σε σημείο να έχει κάνει τις λιγότερες συμμετοχές από το 2015.

Η χειρότερη χρονιά της τριετίας του Ένγκελς!

Πάλι έξω ο Μπιορν Ένγκελς. Για ακόμη μία φορά ο Βέλγος στόπερ θα δει παιχνίδι από την τηλεόραση. Ο Όσκαρ Γκαρθία αποφάσισε να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό που είναι το δεύτερο συνεχόμενο μετά από το προ 20 ημερών ματς στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά.

Ο Ένγκελς διανύει την χειρότερη περίοδό του τα τελευταία τρία χρόνια σε ό,τι έχει να κάνει με αγώνες πρωταθλήματος. Κι αυτό, γιατί ο Γκαρθία τον «εξαφάνισε» από τις 28 Ιανουαρίου (μετά τον αγώνα στην Τρίπολη) και τον εμφάνισε ξαφνικά στις 4 Μαρτίου με τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε πάλι να τον βάλει στο «ψυγείο», επειδή δεν έμεινε ικανοποιημένος με την παρουσία του στο ντέρμπι με το «τριφύλλι».

Ο Βέλγος λοιπόν έχει φέτος μόλις 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα σε σύνολο 25 αγωνιστικών και είναι ο μικρότερος αριθμός την τελευταία τριετία, από την εποχή δηλαδή που επέστρεψε από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Με την Μπριζ ολοκλήρωσε με 16 αγώνες τη σεζόν 2015-16, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά (2016-17) είχε 22 παρουσίες στην βελγική Λίγκα. Πάντοτε μιλάμε για πρωτάθλημα και όχι για ευρωπαϊκές διοργανώσεις ή Κύπελλο.

Τι ακριβώς συμβαίνει και ο Ένγκελς δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γκαρθία; Πολλά έχουν ακουστεί και ειδικά από την ημέρα που δεν ανέβηκε στο ΟΑΚΑ για τη ρεβάνς με την ΑΕΚ στις 7 Φεβρουαρίου. Τότε ήταν όντως τραυματίας, αλλά ενδεχομένως ο Ισπανός να θεωρούσε ότι δεν ήταν τόσο σοβαρό το πρόβλημα. Από εκείνο το ματς και μετά, είτε έμενε στον πάγκο, είτε δεν έμπαινε καν στη 18άδα.

Η ουσία είναι ότι ο Ένγκελς μεταξύ άλλων παλεύει και για μία θέση στην Εθνική του ομάδα ενόψει Μουντιάλ. Αν ο Γκαρθία συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, τότε οι ούτως ή άλλως ελάχιστες πιθανότητές του, θα «ψαλιδιστούν» ακόμα περισσότερο. Άλλωστε, ο τεχνικός του Βελγίου Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει πει σε διάφορες συνεντεύξεις του ότι θα πάρει στο Παγκόσμιο Κύπελλου ποδοσφαιριστές που θα έχουν έναν αγωνιστικό ρυθμό.