Πανιώνιος- Παναθηναϊκός 2-0: Πάνθηρες τον κατασπάραξαν (vid)

Σημειώνοντας από ένα γκολ στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου, ο Πανιώνιος νίκησε τον Παναθηναϊκό με 2-0 στη Νέα Σμύρνη.

Πανιώνιος- Παναθηναϊκός 2-0: Πάνθηρες τον κατασπάραξαν (vid)

Πολύ μεγάλη νίκη με σκορ 2-0 πήρε ο Πανιώνιος επί του Παναθηναϊκού στη Ν. Σμύρνη και έφτασε τους 26 βαθμούς, κάνοντας άλμα για να εξασφαλίσει μια και καλή την παραμονή του στη Super League.

Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» ήταν απογοητευτικοί. Εχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε στην αρχή του αγώνα, αλλά από εκεί και πέρα δεν δικαιολόγησαν την παρουσία τους. Προπονητής και παίκτες έκαναν… διαγωνισμό λαθών πραγματοποιώντας τραγική εμφάνιση, ενώ είχαν όλα κι όλα δυο σουτ στην εστία του Κότνικ!

Δείτε τα highlights του αγώνα ΕΔΩ

Στο πρώτο μέρος ο Πανιώνιος πίεσε τους ακραίους μπακ του Παναθηναϊκού γνωρίζοντας πως εκεί είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του και κατάφερε να δημιουργήσει πολλές επικίνδυνες καταστάσεις. Οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται για το πέναλτι πάνω στον Κουρμπέλη, αλλά στη συνέχεια επιδόθηκαν σε ένα… γαϊτανάκι λαθών. Ο Πανιώνιος μπήκε στη… θέση του οδηγού με το γκολ του Σπιριντόνοβιτς στο 10’ και στη συνέχεια είχε την απόλυτη υπεροχή, μια και ο Παναθηναϊκός είχε τρομερά προβλήματα στη δημιουργία του παιχνιδιού του.

Οι Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης ήταν «εγκλωβισμένοι», αδυνατούσαν να παράξουν παιχνίδι και οι Νεοσμυρνιώτες έχοντας κλείσει τους διαδρόμους έκλεβαν μπάλες και έβγαιναν στον αιφνιδιασμό με τους Αρτσε και Ντουρμισάι. Μάλιστα έκαναν το 2-0 με τον Σταυρόπουλο σε μια φάση, όπου οι «πράσινοι» συναγωνίζονταν ποιος θα κάνει το κρισιμότερο λάθος και πλέον ο Πανιώνιος είχε πάρει… παράσταση νίκης.

Ο Δώνης έβγαλε δυο χαφ (Χατζηγιοβάννης, Κάτσε) και πέρασε ισάριθμους επιθετικούς (Βέργος, Μουνιέ) με συνέπεια να έχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού του και ο Παναθηναϊκός έγινε πλέον απόλυτα μονοδιάστατος. Από το 80’ και έπειτα ο Ακης Μάντζιος τράβηκε την ομάδα του πίσω, δίνοντας περισσότερο χώρο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έφτασε να παίζει με τον Κουρμπέλη δεξί μπακ (!) και τον Πούγγουρα στόπερ.

Φυσικά οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν υποψία φάσης με τον Πανιώνιο να παίρνει μια νίκη κυριαρχίας με το τελικό 2-0. Πολύ κακή η διαιτησία του Κουμπαράκη, αλλά και των βοηθών του, που είχαν πολλές λάθος αποφάσεις. Τόσο για το πέναλτι στον Παναθηναϊκό, όσο και για πλήθος εσφαλμένων υποδείξεων σε περιπτώσεις οφσάιντ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 2-0

Σκόρερ: 10' Ντουρμισάι, 56' Σταυρόπουλος

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)

Κίτρινες κάρτες: Τσιλούλης - Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης

Κόκκινες κάρτες: -

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ - Παπαγεωργίου, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Κότσιτς – Μανιάτης (79’ Μπανανά), Κόρμπος - Άρτσε (88’ Μπουμάλ), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς (72’ Τσιλούλης) - Ντουρμισάι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης,- Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (83’ Δώνης) - Κουρμπέλης, Κάτσε (73’ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης (61’ Βέργος), Μπουζούκης - Άλτμαν, Μακέντα.