Πάνοπλος ο ΠΑΟΚ, πληγωμένος ο Άρης

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης μεταφέρει μέσω του Fosonline τα τελευταία νέα για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη. 

Πάνοπλος ο ΠΑΟΚ, πληγωμένος ο Άρης

Πανέτοιμος, χωρίς προβλήματα και με ψυχολογία νικητή πάει ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χτες και ο Λουτσέσκου ανακοίνωσε την αποστολή από την οποία απουσιάζουν οι Γιαννούλης, Τόσκα, Κάνιας, Μίσιτς, Χατσερίδης, Καρέλης, Μαλεζάς, Σιαμπάνης και Βέρνμπλουμ.

Η αποστολή αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Πασχαλάκης, Ρέι, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Ολιβέιρα, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Ζαμπά, Ενρίκε, Άκπομ, Σφιντέρσκι.

Ο Λουτσέσκου έχει κατασταλάξει στα πλάνα ενδεκάδας και ουσιαστικά μόνο μία θέση παίζεται για το βασικό σχήμα. Ο Πασχαλάκης θα είναι στη εστία, οι Μάτος και Βιεϊρίνια στα δύο άκρα της άμυνας και οι Κρέσπο, Βαρέλα οι δύο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή οι Μαουρίσιο - Ολιβέιρα, ενώ τη θέση του επιτελικού μπροστά τους διεκδικούν ο Μπίσεσβαρ και ο Πέλκας. Στα άκρα επικρατέστεροι είναι οι Ζαμπά (δεξιά) και Καντουρί (αριστερά) και ο Άκπομ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Τα πλάνα του Παντελίδη

Τελικά τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Σάββα Παντελίδη, καθώς θα παρατάξει τον Άρη στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ με σημαντικές απουσίες. Πέρα από τον τιμωρημένο Μπάσα, εκτός αποστολής έμειναν ο Μάρτιν Τόνσο, που έχει ένα οίδημα στη γάμπα από το τελευταίο ματς με τον Πανιώνιο και ο Γιάννης Φετφατζίδης που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στη μέση και δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Ο τεχνικός του Άρη δεν θα έχει στη διάθεση του ούτε τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη καθώς ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα. Αντίθετα ο αρχηγός του Άρη Γιώργος Δεληζήσης, που δεν προπονήθηκε όλη την εβδομάδα λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς (οστικό οίδημα), μπήκε στην αποστολή, προκειμένου να βοηθήσει αν χρειαστεί από τον πάγκο.

Η αποστολή αποτελείται από 18 ποδοσφαιριστές, που είναι οι εξής: Κουέστα, Αναγνωστόπουλος, Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί, Φραν Βέλεθ, Γιουνές, Κόρχουτ, Νίκο Μαρτίνες, Ματίγια, Λάρσον, Ροζ, Δεληζήσης, Σιώπης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Ιντζόγλου, Ανάκογλου, Σαββίδης.

Ο τεχνικός του Άρη έχει μόνο δύο ερωτηματικά για την εντεκάδα. Ο Κουέστα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Ροζ με τον Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας, ο Τζανακάκης δεξιά και ο Κόρχουτ αριστερά. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Σιώπης που επιστρέφει από την τιμωρία μίας αγωνιστικής με παρτενέρ τον Ματίγια. Μπροστά τους, το κενό του Τόνσο θα το καλύψει ένας από τους Μαρτίνες ή Ντιγκινί. Αν παίξει βασικός ο Μαρτίνες, θα πάει ο Ντιγκινί στην κορυφή της επίθεσης. Αν ο Γάλλος αναπληρώσει τον Τόνσο, τότε σε θέση σέντερ φορ θα είναι ο Χαμζά Γιουνές. Στα άκρα θα ξεκινήσουν οι Ματέο Γκαρσία και Λάρσον.