ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 2-1: Την έσωσε ο Μπογέ

Με δυο γκολ του Μπογέ η ΑΕΚ νίκησε, στο ανεμοδαρμένο ΟΑΚΑ, 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης.

ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 2-1: Την έσωσε ο Μπογέ

Νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά προβλημάτισε η ΑΕΚ με την αμυντική της λειτουργία. Με δύο τέρματα του Λούκας Μπογέ η «Ένωση» επικράτησε (2-1) όμως η εικόνα της δεν ήταν καθόλου καλή.

Στο 4’ ο Γκάλο μεταβίβασε ωραία την μπάλα στα δεξιά στον Μάνταλο, εκείνος την έστειλε με δύναμη και χαμηλά στην περιοχή του Απόλλωνα, ο Χουάντερσον έπεσε αλλά δεν την απομάκρυνε σωστά, στρώθηκε στον αμαρκάριστο Μπογέ, που από κοντά με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στο 24’ είχαμε το τραγικό λάθος του Οικονόμου. Έκανε αδύναμο γύρισμα στον Τσιντώτα, με τον Ελ-Χέλβε να αντιλαμβάνεται την γκάφα του αμυντικού της ΑΕΚ, να προλαβαίνει την έξοδο του «κιτρινόμαυρου» τερματοφύλακα και σε κενή εστία, αφού τον ξεπέρασε πρώτα, να ισοφαρίζει (1-1).

Και στο 47’, δυνατό σουτ του Μπογέ με το δεξί, από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στην εστία του Χουάντερσον που δεν μπόρεσε να αντιδράσει (2-1).

Στο 48’ ο Λιβάγια μάρκαρε δυνατά εκτός φάσης τον Στάθη και ο ρέφερι του έδειξε κίτρινη. Φλέρταρε με την κόκκινη ο Κροάτης και ήταν τυχερός που δεν την είδε.

Στο 81’ πάντως οι «κιτρινόμαυροι» λαχτάρησαν: Ο Ριβέρο έβαλε την προβολή με το δεξί από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ!

Κάπως έτσι η ΑΕΚ έφτασε στο τρίποντο, κρατάει την εμφάνιση του Μπογέ και προβληματίζεται για το μέλλον…

MIΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο ΟΑΚΑ
Σκόρερ: 4΄, 47΄ Μπογέ - 24΄ Ελ Χέβε
Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)

Κάρτες: Λιβάγια, Τσόσιτς - Μπεντινέλι, Βάρκας, Χουάντερσον

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τσόσιτς, Οικονόμου, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Μπακασέτας (46΄ Λιβάγια), Μπογέ (83΄ Αλεφ), Πόνσε (68΄ Αλμπάνης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Οριουέλα, Κοντοές (64΄ Ακόστα), Βαφέας, Ναδάλες, Γκίνο (56΄ Βάρκας), Ντούρσο, Ρώσση, Στάθης, Μπεντινέλι (79΄ Ριβέρο), Ελ-Χελβέ