Ολυμπιακός: Δεν είναι το Κύπελλο μόνος στόχος

Η συνέχεια της σεζόν για τον Ολυμπιακό μοιάζει μονόδρομος, αλλά το σημαντικότερο είναι η συνέχεια της βελτίωσης και το θέαμα.

Ολυμπιακός: Δεν είναι το Κύπελλο μόνος στόχος

Ναι, η Ευρώπη δεν έχει άλλη συνέχεια παρότι ο αποκλεισμός από μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερη πάντα αφήνει πίκρα και οδηγεί σε αναζήτηση των αιτιών του. Ναι, στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός θα είναι δεύτερος και θα παίξει προκριματικά στο Champions League της επόμενης περιόδου, για έναν τίτλο που χάθηκε και αφήνει επίσης άσχημη γεύση και σκέψεις για τα λάθη που έγιναν, διότι σε 21 παιχνίδια ο πρωταθλητής ήταν καλύτερος μόνο σε...1, αυτό της Τούμπας. Ναι, το Κύπελλο είναι αποκλειστικό στόχος για έναν τίτλο που αξίζει να έχει αυτή η νέα ομάδα του Ολυμπιακού που παρά τις μεγάλες αλλαγές του περασμένου καλοκαιριού έχει δείξει ήδη πάρα πολύ ωραία πράγματα μέσα στα λάθη της προσαρμογής της στις νέες συνθήκες.

Υπάρχει και κάτι ακόμα, ίσως το πιο σημαντικό για όσα ακολουθούν έως το φινάλε αυτής της περιόδου. Να συνεχίσει αυτή η ομάδα υπό τον Πέδρο Μαρτίνς να βελτιώνεται. Να αποκτά συνοχή και να γίνεται ολοένα και περισσότερο μια πολύ καλή ομάδα. Να παίζει καλό ποδόσφαιρο, το καλύτερο στη χώρα και να ικανοποιεί τον κόσμο της. Όπως και να κάνει τους αντίπαλούς της να την παραδέχονται, να την αναγνωρίζουν ως την καλύτερη, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

Για τον Ολυμπιακό η συνέχεια και στο πρωτάθλημα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Θα γίνουν ματς που θα της δώσουν περισσότερους αυτοματισμούς και θα την κάνουν πιο συμπαγή, ο κάθε παίκτης της θα γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κάθε συμπαίκτη του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο προπονητής θα περάσει κι άλλα πράγματα από τη δουλειά του στο μοντέρνο και επιθετικό στιλ ποδοσφαίρου που εφαρμόζει. Θα φανούν οι αδυναμίες ώστε να γίνουν οι ενέργειες για τη διόρθωσή τους το καλοκαίρι, θα πάρουν χρόνο παίκτες που δεν είχαν μέχρι τώρα. Με καλές εμφανίσεις στη συνέχεια ο κόσμος θα την πιστέψει ακόμη περισσότερο αυτή την ομάδα και θα την στηρίξει ακόμη πιο πολύ, διότι έως τώρα το έχει κάνει σε μεγάλο βαθμό. Όχι απλά επειδή την λατρεύει ούτως ή άλλως, αλλά γιατί βλέπει σε αυτήν ένα μέλλον γεμάτο χαρές και επιτυχίες. Ξανά.