«Χαμηλές πτήσεις» παρά τα 9 γκολ ο Γκερέρο

Στα μεγάλα παιχνίδια μία ομάδα περιμένει από τους επιθετικούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, αλλά ο Ισπανός φορ του Ολυμπιακού εώς τώρα μόνο στο Μιλάνο κατάφερε να σκοράρει σε ένα ματς με υψηλό συντελεστή δυσκολίας.

«Χαμηλές πτήσεις» παρά τα 9 γκολ ο Γκερέρο

Ένα πράγμα μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά για τον Γκερέρο. Ότι είναι ο... Φουστέρ του 2018-19. Μόνο που υπάρχει μία διαφορά. Ο Φουστέρ όταν βρισκόταν σε θέση βολής, αν και δεν ήταν κλασικός φορ, συνήθως έβρισκε δίχτυα. Με τον Γκερέρο αυτό δεν το έχουμε δει σε μεγάλη διάρκεια τη φετινή σεζόν.

Έχει σκοράρει πάντως 9 φορές. Συγκριτικά με την περσινή του σεζόν στην Λεγκανές έχει βάλει κάτι παραπάνω από τα διπλάσια (4 είχε στην τελευταία του χρονιά στην Πριμέρα Ντιβιζιόν).

Ο Ισπανός μπήκε δυναμικά στη σεζόν σκοράροντας τρεις φορές απέναντι στην Λουκέρνη (δύο στο Καραϊσκάκη και μία στην Ελβετία).

Στις 4 Οκτωβρίου πέτυχε ένα σεντερφορίσιο γκολ απέναντι στη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» στην ήττα με 3-1 από τους «ροσονέρι» και έχει επίσης βρει δίχτυα απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό, Λαμία, Λεβαδειακό και Πανιώνιο.

Αν εξαιρεθεί δηλαδή το ματς με τη Μίλαν που ήταν υψηλού βαθμού δυσκολίας, συνήθως σκοράρει σε παιχνίδια που είναι με χαμηλότερης κατηγορίας ομάδες. Με τις Μπέτις, Ντιναμό Κιέβου, Μπέρνλι, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν κατάφερε να σκοράρει. Αναφέρουμε παιχνίδια στα οποία του παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Είναι και θέμα ψυχολογίας πάντως... Ειδικά το τετ α τετ με τον Μπόικο της Ντιναμό που σημάδεψε ουσιαστικά τον τερματοφύλακα της ουκρανικής ομάδας, είναι ενδεικτικό του άγχους που τον είχε κυριεύσει...

Ουσιαστικά από τον επιθετικό περιμένεις να σε ξελασπώνει κυρίως στα δύσκολα ματς και έχοντας περάσει τα ¾ της φετινής σεζόν, ο Γκερέρο ουσιαστικά έχει βάλει ένα τεράστιο γκολ. Αυτό στο «Σαν Σίρο». Τα υπόλοιπα ήταν είτε σε ματς που τα είχε «καθαρίσει» ο Ολυμπιακός και εκείνος έβαζε το κερασάκι στην τούρτα, είτε σε άμυνες όπως ο Λεβαδειακός που δεν μπορούσαν με τίποτα να αντέξουν την πίεση των Πειραιωτών και δεν ήξεραν ποιον να πρωτομαρκάρουν.