ΑΕΚ: Απογοήτευση από τη συντριβή στο Φάληρο

Ποιοι οι προβληματισμοί στα Σπάτα και ποιες οι σκέψεις του Μανόλο Χιμένεθ για την επόμενη μέρα της «Ένωσης».

ΑΕΚ: Απογοήτευση από τη συντριβή στο Φάληρο

Η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Το ζητούμενο πλέον είναι η ανασύνταξη και η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Ο Μανόλο Χιμένεθ σκέφτεται να πραγματοποιήσει μια μίνι προετοιμασία στα Σπάτα, στο βαθμό που του επιτρέπουν φυσικά οι υποχρεώσεις της ομάδας, προκειμένου να ανακτήσουν οι ποδοσφαιριστές του φυσική κατάσταση.

Μπορεί να μην το είπε ξεκάθαρα ότι αυτό εννοούσε, αλλά όλοι κατάλαβαν πως η μπηχτή του ήταν για τον προκάτοχό του και την απροπόνητη ομάδα που άφησε. Δεν ξέρουμε κατά πόσο έχει δίκιο ο Μανόλο, αλλά κάποιοι παίκτες της «Ένωσης» μετά το ματς έλεγαν στα πηγαδάκια πως μια χαρά ήταν η φυσική τους κατάσταση, στο μυαλό ήταν το πρόβλημα. Εννοούσαν δηλαδή ότι δεν μπήκαν στην επανάληψη έτσι όπως έπρεπε και έχασαν το παιχνίδι στο μυαλό και όχι στα πόδια.

Σε κάθε περίπτωση ο Μανόλο σκέφτεται το πώς θα επανέλθει η ομάδα του από το σοκ του Φαλήρου. Η ψυχολογία είναι το παν. Στόχος του πια το Κύπελλο. Θέλει να πάρει αυτόν τον τίτλο για να εξιλεωθεί και προσωπικά για τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό.

Κάποιοι λένε πως μετάνιωσε για τη δήλωσή του και το υπονοούμενο. Επίσης τα λόγια του δεν ήχησαν καλά ούτε στη διοίκηση. Πάει όμως αυτό έγινε και όλοι κοιτάζουν μπροστά.

Προβληματισμός υπάρχει και για μια σειρά από παίκτες, για διάφορους λόγους. Οι δύο μπακ της ομάδας, Γκάλο και Μπακάκης, έχουν τραβήξει πολύ κουπί. Πρέπει να προσεχτούν μην την πατήσουν με θλάση. Ιδίως ο πρώτος που βρίσκεται στα 33 του χρόνια.

Επίσης η κακή εμφάνιση του Μπάρκα δημιουργεί σκέψεις μήπως πρέπει να περάσει στον πάγκο για να ξεκουραστεί σωματικά και πνευματικά.

Κακός ήταν και ο Τσόσιτς στο ντέρμπι και οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ψυχολογία του είναι σε άσχημα επίπεδα. Εισπράττει την κριτική από τον Τύπο και τον κόσμο και έχει πέσει.

Τέλος, ένα ερώτημα είναι τι συμβαίνει με τον Νέναντ Κρίστισιτς. Ο Σέρβος ήρθε για να δώσει λύσεις στη μεσαία γραμμή αλλά ούτε ο Ουζουνίδης τον εμπιστεύτηκε απόλυτα ούτε ο Χιμένεθ στο ντέρμπι παρότι έχει περάσει αισίως ενάμισης μήνας από τη μεταγραφή του.