Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Οι «ντόπες» Μαρτίνς στο ημίχρονο

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν πίστευε στα μάτια του με αυτά που έβλεπε στο πρώτο 45λεπτο και έσπευσε να «τσιγκλήσει» τους παίκτες του προτού βγουν στον αγωνιστικό χώρο για το β’ μέρος.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Οι «ντόπες» Μαρτίνς στο ημίχρονο

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε με την ΑΕΚ να μην κάνει ούτε μία αλλαγή στην ενδεκάδα συγκριτικά με την ενδεκάδα που είχε παρατάξει με την Ντιναμό Κιέβου. Το συγκεκριμένο σχήμα δεν «περπάτησε» στο πρώτο 45λεπτο, με αποτέλεσμα η «Ένωση» να προηγείται με 0-1 και τον Σα σε δύο περιπτώσεις να λέει «όχι» στον Μάνταλο για το 0-2.

Ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευτικός και όταν ολοκληρώθηκε το ημίχρονο και μπήκαν οι ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια, δεν ήταν μόνο η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη που τους ταρακούνησε. Και ο Πέδρο Μαρτίνς έσπευσε να τους ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα.


Τους είπε ουσιαστικά ότι η ομάδα που είδε στο πρώτο μέρος πολύ απλά δεν ήταν... Ολυμπιακός και πώς οι ποδοσφαιριστές με την εικόνα τους προσβάλουν πρώτα απ’ όλα τους ίδιους τους εαυτούς τους!


«Ξέρετε ότι σας έχω εμπιστοσύνη. Είστε καλύτεροι, αλλά πρέπει να βγείτε έξω και να το αποδείξετε. Βγείτε και... λιώστε τους», τους είπε μεταξύ άλλων.


Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είδε από τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν όλα όσα είχαν σχεδιάσει. Βέβαια, αναγνώρισε και ο ίδιος τα λάθη του με τις αλλαγές που έκανε στο ημίχρονο για να ανατρέψει το σκηνικό. Η παρουσία του Μεριά για παράδειγμα στο δεξί άκρο της άμυνας είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει τις απαιτούμενες επιθετικές βοήθειες από εκείνη την πλευρά ο Ολυμπιακός, καθώς ο Τυνήσιος δεν φημίζεται για τις επιθετικές του αρετές.


Οπότε, σε συνδυασμό με την τραγική εικόνα του Βούκοβιτς (είχε και ένα τράβηγμα ο Σέρβος), έπρεπε να ρίξει στη μάχη την παλιά καραβάνα, τον Τοροσίδη και να περάσει στο κέντρο της άμυνας τον Μεριά.


Επίσης, βλέποντας τον Ζιλ Ντίας να μην έχει την απαιτούμενη ενέργεια, μετά από ένα υψηλής έντασης ματς με την Ντιναμό, τον αντικατέστησε άρον-άρον για να «φρεσκάρει» την επιθετική του γραμμή. Οι αλλαγές λοιπόν του βγήκαν, οι παίκτες πήραν φυσικά και τα «μηνύματά» τους στην ανάπαυλα και βγήκαν από τα αποδυτήρια με άλλα μυαλά.