Για τον Λάζαρο

Η προσφορά του Χριστοδουλόπουλου σε μία μεγάλη νίκη και σε μία δύσκολη σεζόν. Και το χατ-τρικ του Φορτούνη με τη δήλωση στο φινάλε.

Για τον Λάζαρο

Είναι πολύ έντονοι οι προβολείς για το θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ, αλλά ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν βρίσκεται σε καμία σκιά. Ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εντυπωσιακής ανατροπής και της κυριαρχίας του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο. Μέχρι να συμβεί η ζημιά, είχε δώσει τα πάντα για να βάλει κι αυτός τα θεμέλια για όσα ακολούθησαν μετά την αποχώρησή του. Τα άλλα τρία γκολ έως το φινάλε. Δύο εξ΄αυτών από τον Κώστα Φορτούνη που έβαλε κι ένα τρίτο με τις δηλώσεις του μετά το ματς, σπεύδοντας να αφιερώσει τη νίκη στον άτυχο συμπαίκτη του.

Ο Λάζαρος είχε αρχίσει να «παίζει» μαζί με τον Τοροσίδη από το πρώτο ημίχρονο. Όταν είχαν κάνει μαζί την «επίθεση» στον βοηθό και στον τέταρτο για την κάρτα που χαρίστηκε στον Τσόσιτς για την αγκωνιά στον Χασάν. Ήταν αφιονισμένοι οι δύο τους, το συνέχισαν στην ανάπαυλα, το ολοκλήρωσαν συμπαρασύροντας την ομάδα όταν μπήκαν στο τερέν. Με την αύρα, τη μαχητικότητα και το πάθος τους.

Είναι μια ιδιαίτερη αλλά και πολύ δύσκολη σεζόν για τον Λάζαρο. Με ένα εξαιρετικό ξεκίνημα από το καλοκαίρι έως τα μέσα του φθινοπώρου όταν άρχισε να ταλαιπωρείται από προβλήματα που τον έφεραν πίσω μέχρι να αρχίσει ξανά η περίοδος, με το νέο έτος. Έδειξε να ξαναβρίσκει άμεσα τον καλό εαυτό του και να προσφέρει πάλι στην ομάδα, ενώ και στο κακό ματς της Τούμπας ήταν ο μοναδικός που είχε απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο της συμμετοχής του.

Μαθημένος να βγαίνει νικητής, ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει αγωνιστεί και στις τέσσερις μεγάλες ελληνικές ομάδες, θα τα καταφέρει και τώρα. Έδωσε φέτος σκληρές μάχες κι όχι μόνο στα γήπεδα, καθώς χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να δικαιωθεί οριστικά σχετικά με το θέμα της μετακίνησής του από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό. Δίπλα του έχει ολόκληρη την ομάδα και σε αυτή την περιπέτεια, διότι είναι βέβαιο ότι μόλις επιστρέψει απολύτως υγιής θα τη βοηθήσει ξανά και ο ίδιος. Όπως κάνει από την πρώτη στιγμή που από οπαδός της σε ολόκληρη τη ζωή του, έγινε ποδοσφαιριστής της.