Η εξωπραγματική ανατροπή έχει εξήγηση

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανατρέψει τον ίδιο του τον εαυτό και να κάνει κάτι που δεν γίνεται κάθε μέρα. Τι άλλαξε και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση.

 

 Η εξωπραγματική ανατροπή έχει εξήγηση

Αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι υπερφυσικό, είναι κάτι που ξεπερνάει κάθε λογική. Και θα το εξηγήσουμε παρακάτω για να διαπιστώσετε πως τέτοια ανατροπή στον ίδιο του τον εαυτό δεν θα μπορούσε να κάνει. Το παραδέχτηκε ο Πέδρο Μαρτίνς πως η πίεση στην ομάδα ήταν πολύ μεγάλη όλες αυτές τις ημέρες.

Φανταστείτε πόσο μεγάλη ήταν στην ανάπαυλα του αγώνα με την ΑΕΚ με το σκορ 0-1, τον κόσμο να αποδοκιμάζει και τον Ολυμπιακό να κάνει το χειρότερο του ίσως φετινό ημίχρονο στο "Γ. Καραϊσκάκης". Αν τους έπιανες από τη μύτη θα έσκαγαν από την πίεση και όσοι είχαν γνώση της κατάστασης μόνο σε ένα θαύμα ήλπιζαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε άλλος Ολυμπιακός στο γήπεδο. Μία ομάδα που διψούσε για τη νίκη και η οποία άρπαξε την ΑΕΚ από το λαιμό, την έβαλε στα σχοινιά και έκανε ό,τι ήθελε. Τέτοια ψυχικά αποθέματα είχε δείξει ο Ολυμπιακός και στο ματς με τη Μπέρνλι, αλλά οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Τότε είχε πάει με 1-1 στην ανάπαυλα και με ένα ματς που στράβωνε λόγω διαιτησίας. Τότε βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο και "έπνιξε" τους Άγγλους και άπαντες είχαμε εκθειάσει την αντίδραση της ομάδας του Μαρτίνς.

Αυτό που έκανε όμως το βράδυ της Κυριακής ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ο Ολυμπιακός ένιωθε απίστευτη πίεση, όμως, σε ένα ματς κατάφερε να κάνει το χειρότερο και το καλύτερο. Το πρώτο ημίχρονο είναι το χειρότερο που έχει κάνει φέτος στο "Γ. Καραϊσκάκης". Το δεύτερο είναι εφάμιλλο με αρκετά καλά ημίχρονα που έχει κάνει στο φαληρικό γήπεδο.

Αν καθίσει κάποιος να το σκεφτεί με ψυχραιμία αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Σωστά ο Μαρτίνς στάθηκε στην αλλαγή του Τοροσίδη, διότι πρώτα απ' όλα έπαιξε με ένα κανονικό δεξί μπακ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μεριά ήταν φιλότιμος στο πρώτο μέρος, αλλά δεν το είχε, δεν μπορούσε επιθετικά να βοηθήσει και με τον Τοροσίδη ο Ολυμπιακός έγινε μία ομάδα με λογική.

Έβγαλαν τον εγωισμό τους οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κάτι που είχαν να το κάνουν πολύ καιρό. Αποφάσισαν να μπουν στο γήπεδο και να δείξουν τι αξίζουν. Ο Φορτούνης όσα καλά ματς κι αν έχει κάνει χρωστούσε μία καλή εμφάνιση σε μεγάλο παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος. Το έκανε και μάλιστα με ηγετικό τρόπο. Το θέμα είναι να έχει και συνέχεια όλο αυτό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε και αυτός απαντήσεις. Αρκετοί βγήκαν την Πέμπτη να τον στήσουν στον τοίχο πως δεν κάνει σωστό κοουτσάρισμα, αλλά με την ΑΕΚ αντέδρασε γρήγορα και του βγήκε στο γήπεδο αυτό. Δικαιώθηκε και πήρε μία τεράστια νίκη. Φυσικά όλο αυτό που έχει γίνει είναι κάτι εκτός πραγματικότητας και το πρώτο ημίχρονο είναι αυτό στο οποίο θα σταθεί ο Πορτογάλος. Η ΑΕΚ επιχείρησε να κάνει ότι έκανε ο ΠΑΟΚ με τη διαφορά, όμως, ότι αυτό το ματς γινόταν στο γήπεδο του, είχε τον κόσμο του και ήταν με την πλάτη στον τοίχο.