Όταν μιλούν οι αρχηγοί!

Mια με τον ΠΑΟΚ, μια με τον Παναθηναικό, ε κάποτε θα ξεσπούσε ο Ολυμπιακός, η καθολική υπεροχή του θα μετατρεπόταν σε μεγάλη νίκη και την πλήρωσε η ΑΕΚ και μάλιστα με θρυλική ανατροπή.

Όταν μιλούν οι αρχηγοί!

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, την ανορθόδοξη ενδεκάδα στο πρώτο μέρος και το εγκληματικό διπλό λάθος, Βούκοβιτς, Σά που έφερε το αναπάντεχο το γκολ της ΑΕΚ, όπως στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όπου κι εκεί είχαμε διπλό ... αυτογκόλ με πρωταγωνιστές τον Γιαννιώτη και τον Βούκοβιτς. Το ματς στράβωσε , η κερκίδα άρχισε τη γκρίνια και το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, με το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου απο τον Στίλερ να φέρνει τη λύτρωση με μια δόση ανακούφισης.

Στο δεύτερο μέρος ήρθε η αποκατάσταση της τάξης, χάρη στην ορθολογική ενδεκάδα, με τις διορθωτικές κινήσεις του Μαρτίνς. Τον Τοροσίδη δεξί μπακ, τον Μεριά στόπερ και στα αποδυτήρια τον γκαφατζή Βούκοβιτς. Δεν ήταν όμως τόσο η σωστή ενδεκάδα που άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού, όσο το πάθος που μεταλαμπάδευσε ο Τοροσίδης στους συμπαίκτες του, με τη βοήθεια του άτυχου Λάζαρου. Ο κόσμος πήρε το μήνυμα, έσπρωξε όσο ποτέ την ομάδα και ήρθε η πρώτη νίκη σε ντέρμπι, μετά από ενάμιση χρόνο,

Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού μεταμορφώθηκαν και η ομάδα του Πειραιά έμοιαζε με χείμαρρο,που παρέσερνε στο διάβα της τα πάντα και ο κόσμος άρχισε να ζητάει τη γνωστή εξάρα, που συνήθισε στα ματς με την ΑΕΚ. Ο Φορτούνης ήταν η κινητήρια δύναμη του Ολυμπιακού, ο αρχηγός που έγινε άλλος παίκτης στην επανάληψη, με δυο προσωπικά γκολ μετέτρεψε τη νίκη σε θρίαμβο και ευτυχώς για τον Χιμένεθ δεν υπήρχε περισσότερος χρόνος για περισσότερα γκολ. Το χαμένο πρώτο ημίχρονο γλίτωσε τον Ισπανό προπονητή από ακόμη ένα κάζο στην καριέρα του.

Η χρονιά στο πρωτάθλημα κλείνει με τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, ο Μαρτίνς συνεχίζει απερίσπαστος για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα ξεκινήσει απο διαφορετική αφετηρία την επόμενη χρονιά, αλλά η σεζόν δεν έκλεισε ακόμη. Φάνηκε και στο φινάλε του ματς, καθώς ο κόσμος και οι παίκτες αρκέσθηκαν σε ένα απλό χειροκρότημα. Οι δυνάμεις δεν περισσεύουν, δεν έπρεπε να σπαταληθεί η παραμικρή ικμάδα, ενόψει της ρεβάνς με την Ντιναμό Κιέβου.

Και να μη ξεχνάμε και το Κύπελλο, όπου εκεί πρέπει να δοθούν απαντήσεις απέναντι στον ΠΑΟΚ, που ναι μεν είναι πρωταθλητής, αλλά μια κλήρωση με διπλούς αγώνες θα δείξει ότι ο Ολυμπιακός δεν άξιζε τέτοιας βαθμολογικής απεικόνισης.

Α, για να μη το ξεχάσουμε. Ο Ολυμπιακός κέρδισε με ξένο διαιτητή και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο, παρότι ο Στίλερ άφησε τους παίκτες της ΑΕΚ να κλωτσούν ατιμωρητί και αρκετές φορές σφύριξε ανάποδα.

Ραντεβού στο Κύπελλο