Οι σκέψεις του Χιμένεθ για την ενδεκάδα με Ολυμπιακό

Πολλά τα σενάρια για τους έντεκα της ΑΕΚ στο ντέρμπι. Τα δύο συστήματα και ο μπαλαντέρ Λιβάγια.

Οι σκέψεις του Χιμένεθ για την ενδεκάδα με Ολυμπιακό

Μπαίνοντας στο μυαλό του Μανόλο Χιμένεθ, διαπιστώνουμε ότι το 4-2-3-1 συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι το σύστημα που θα επιλεγεί για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στόχος του «κιτρινόμαυρου» τεχνικού είναι να «δέσει» τον άξονα (Σιμόες, Κρίστιτσιτς) και να ενισχύσει τα άκρα του. Εκεί θα δούμε τους Γκάλο (δεξιά), Μπακάκης (αριστερά) και στα εξτρέμ τους Μπακασέτα (δεξιά), Μάνταλο (αριστερά) ενώ υπάρχει και ο Μπογέ που φλερτάρει για μια θέση. Στην επίθεση θα είναι ο Πόνσε και πίσω του ο Λιβάγια.

Πάντως για τον Κροάτη αξίζει να σημειωθούν και οι σκέψεις που υπάρχουν να μην ξεκινήσει βασικός. Να τον κρατήσει στον πάγκο ο Χιμένεθ και να τον ρίξει στο ματς μετά το 60’.

Ο Μανόλο περιμένει πίεση στο πρώτο ημίχρονο από τον Ολυμπιακό και από τη στιγμή που η λογική του θα είναι να μην αιφνιδιαστεί έχει λογική ο Λιβάγια να χρησιμοποιηθεί στην επανάληψη.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Μπακασέτας θα περάσει μέσος και ο Μπογέ θα μπει στην ενδεκάδα για να πάει στα άκρα.

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο του 4-3-3 με έναν εκ των Άλεφ ή Γαλανόπουλου να παίζει μαζί με τους Κρίστιτσιτς, Σιμόες. Σε αυτή την περίπτωση θα μείνει εκτός είτε ο Μπακασέτας, είτε ο Μπογέ.

Αλλά παίζει και κάτι ακόμα: Να μην ξεκινήσει ο Άλεφ (ή ο Γαλανόπουλος) και να περάσει «οχτάρι» ο Μάνταλος και στα άκρα να παραμείνουν οι Μπακασέτας, Μπογέ.

Όσο για το κέντρο της άμυνας εκεί ο Οικονόμου είναι σίγουρος, με παρτενέρ του είτε τον Τσιγκρίνσκι είτε τον Τσόσιτς.