Δεν πέφτει στην «παγίδα» της ΑΕΚ ο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει τονίσει πολλάκις στον Ρέντη ότι η «Ένωση» ηττήθηκε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα τον Νοέμβριο και πώς το τελευταίο δίμηνο ακόμα και στην κακή της μέρα δεν έφυγε ηττημένη.

Δεν πέφτει στην «παγίδα» της ΑΕΚ ο Μαρτίνς

Υπάρχει η αίσθηση ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποχώρησε από τον πάγκο της ΑΕΚ, επειδή είχε ένα σωρό αρνητικά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα. Η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική… Ο Ουζουνίδης έφυγε μετά από το 1-1 με τον ΠΑΟΚ σε μία πράγματι κακή βραδιά για την «Ένωση», γιατί δεν μπορούσε να κερδίσει μία ομάδα που έπαιζε για 60 λεπτά με δέκα παίκτες.

Από εκεί και πέρα όμως, θα πρέπει να πάμε στα τέλη Νοεμβρίου για να βρούμε την τελευταία ήττα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Ήταν στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (1-2) στις 24 Νοεμβρίου και μάλιστα ήταν το δεύτερο σερί αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς στις 11 του ίδιου μήνα είχε ηττηθεί εντός έδρας και από τον Ατρόμητο (0-2). Τότε η ΑΕΚ βρισκόταν πράγματι σε πολύ κακό «φεγγάρι»…

Από τότε λοιπόν δεν έχει χάσει… Ίσα-ίσα που στο πρωτάθλημα μετράει 7 νίκες και 2 ισοπαλίες σε σύνολο 9 αγώνων. Η αποχώρηση του Ουζουνίδη περισσότερο είχε να κάνει με την εικόνα της ομάδας και με το κατά πόσο μπορούσε να επιβληθεί στα αποδυτήρια παρά με τα αποτελέσματα.

Ο δε Μανόλο Χιμένεθ είναι ένας προπονητής που στη δουλειά του βάζει μπόλικη δόση σκοπιμότητας, είναι λάτρης περισσότερο του αποτελέσματος και λιγότερο του θεάματος. Με αυτό το σκεπτικό θα παρατάξει την ΑΕΚ και στο Καραϊσκάκη.

Όλα αυτά λοιπόν ο Πέδρο Μαρτίνς τα έχει συζητήσει τις τελευταίες δύο μέρες στον Ρέντη. Έχει εξηγήσει στους παίκτες του τη σημασία που έχει ο αγώνας για τους «ερυθρόλευκους» και ότι επιβάλλεται να πάρει το τρίποντο στο αυριανό ντέρμπι, αλλά την ίδια στιγμή έχει χτυπήσει «καμπανάκια» ότι ναι μεν η ΑΕΚ δεν μαγεύει με τις εμφανίσεις της (ειδικά στις νίκες με 1-0 επί του Λεβαδειακού και του ΟΦΗ), όμως, βρίσκει τον τρόπο να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει πέσει στην «παγίδα» και δεν ασχολείται με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι η «Ένωση» βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Έχει προετοιμάσει τους παίκτες του για ένα ματς που θα είναι «αίμα κι άμμος».

Άλλωστε, οι «κιτρινόμαυροι» παίζουν το τελευταίο τους χαρτί στο Καραϊσκάκη για τη διεκδίκηση της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.