Παναθηναϊκός- Αστέρας Τρίπολης 1-0: Άλτ-μαν στην κατηφόρα (vid)

Ο Όμρι Άλτμαν επέστρεψε στην 11άδα ύστερα από απουσία 10 μηνών και χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης.

Παναθηναϊκός- Αστέρας Τρίπολης 1-0:  Άλτ-μαν στην κατηφόρα (vid)

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες καθώς επικράτησε με σκορ 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ μετά από μια σειρά άσχημων αποτελεσμάτων που τον είχαν φέρει σε δύσκολη θέση.

Οι «πράσινοι» δεν ικανοποίησαν και πάλι με την εικόνα τους, είχαν δυνατό ξεκίνημα, προηγήθηκαν με τον Άλτμαν, αλλά στη συνέχεια το παιχνίδι ανήκει στον Αστέρα, που όμως δεν κατόρθωσε να σκοράρει.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει από την αρχή τον Αστέρα και να επιβάλει το παιχνίδι του. Με τον Κουρμπέλη και τον Μπουζούκη να είναι δραστήριοι οι γηπεδούχοι είχαν κακή κυκλοφορία της μπάλας και είχαν πάρει τη «μάχη» του κέντρου.

Έτσι ανάγκασαν τους αντιπάλους τους να είναι σε ρόλο παθητικό στα πρώτα 20΄ και να προσπαθούν να ισορροπήσουν την κατάσταση. Με μια ωραία ενέργεια στο 16’ ο Κουρμπέλης τροφοδότησε τον Άλτμαν, ο οποίος έκανε το 1-0 και ο Παναθηναϊκός μπήκε στη… θέση του οδηγού.

Ωστόσο οι Αρκάδες αντέδρασαν και εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στη δεξιά πλευρά της άμυνας του Παναθηναϊκού χάνοντας δυο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Οι «πράσινοι» ήταν τυχεροί που δεν δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης, ενώ στη συνέχεια ο ρυθμό έπεσε με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Στο β’ μέρος οι Αρκάδες ανέβασαν την πίεσή τους, ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό να κάνει λάθη και δημιούργησαν καταστάσεις μπροστά στον Διούδη, αλλά ήταν άστοχοι. Μάλιστα έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Μανιά στο 57’, ενώ ο Παράσχος έκανε άκρως επιθετική την ομάδα του με την είσοδο των Δουβίκα και Αραβίδη.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Δώνης «ταμπουρώθηκε» στην άμυνά του περνώντας και τον Πούγγουρα στα στόπερ με τον Αστέρα όμως να μην βρίσκει τον τρόπο για να παραβιάσει την εστία του Διούδη και τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη.
Ο διαιτητής Τάσης δεν είχε τη δύσκολη φάση και τα πήγε καλά.

MIΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Σκόρερ: 16΄ Άλτμαν
Διαιτητής: Τάσης (Ηπείρου)
Κάρτες: Μπουζούκης, Κάτσε - Φερνάντεθ, Μπελόκ, Βλάχος

Συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης (72΄ Δώνης), Κάτσε, Χατζηγιοβάνης (82΄ Πούγγουρας), Άλτμαν (61΄ Μουνιέ), Μπουζούκης, Μακέντα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (74΄ Τσιλιανίδης), Τριανταφυλλόπουλος, Βλάχος, Ματρικάρντι, Μπελόκ, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Καλτσάς, Φερνάντεθ (83΄Δουβίκας), Μανιάς (61΄ Αραβίδης).